UTIKAD: Fără taxe vamale la ajutoare pentru sinistrații din Turcia

Asociația Furnizorilor Internaționali de Servicii de Expediții și Logistică din Turcia (UTIKAD) transmite informații despre procedurile vamale privind ajutoarele umanitare transportate fără taxe vamale sinistraților din Turcia, în urma cutremurelor devastatoare din sud-estul țării, care au dus la moartea a peste 36.000 de oameni și lăsarea fără adăpost a altor sute de mii.

Direcția Generală a Vămilor din Turcia a anunțat că produsele de primă necesitate și alte bunuri trimise din străinătate pentru a fi distribuite gratuit persoanelor afectate de mișcările tectonice pot fi importate fără a fi supuse taxelor vamale și măsurilor de politică comercială, în cazul în care acestea sunt expediate instituțiilor și organizațiilor publice, asociațiilor care lucrează în folosul public și fundațiilor scutite de impozit.

Asociația Furnizorilor Internaționali de Servicii de Expediții și Logistică din Turcia (UTIKAD), cu care USER are încheiat un Acord de parteneriat, precizează că ar fi suficientă prezentarea documentului de transport, dacă este cazul, și a listei de bunuri întocmite conform modelului din anunț, pentru efectuarea procedurilor vamale ale mărfurilor menționate.

Pe rețelele sociale, UTIKAD și-a exprimat regretul pentru evenimentele tragice din ultimele zile și a mulțumit partenerilor săi, precum DFDS Mediterranean, pentru eforturile de a ajuta în orice fel posibil. De asemenea, a fost înființat un grup de WhatsApp pentru membrii care pot oferi sprijin legat de zona cutremurului. Date de contact: Nilgün Tahmaz, manager de comunicare UTIKAD, nilgun.tahmaz@utikad.org.tr

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.