Vânzări cu 25,9% mai mari pentru Toyota în S1

Grupul Inchape, din care face parte Toyota România, raportează o cifră de afaceri de 116,4 milioane de euro în primul semestru din 2017, în creștere cu 25,9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul reprezintă o performanță pentru ultimii 7 ani raportați de companie, fiind primul semestru în care cifra de afaceri depășește acest prag.

Toyota Auris

Creșterea se datorează atât performanței foarte bune a vânzărilor de mașini noi, având o cotă din două cifre atât peste nivelul pieței în primul semestru al anului 2017, cât și în aceeași perioadă a anului trecut, dar și mixului de vânzări în care Lexus și automobilele hibride au jucat un rol esențial. Vânzarea de piese și accesorii a contribuit, de asemenea, la creșterea vizibilă a cifrei de afaceri. În urma activității, pe acest segment au fost generate peste 7 milioane de euro, creștere cu peste 8% față de perioada similară a anului precedent.

„Anul 2017 a început foarte bine pentru Toyota România, lucru care s-a reflectat și în cifra de afaceri înregistrată de Grupul Inchape. Segmentele care au contribuit la această evoluție – serviciile prestate, vânzarea de mașini și vânzarea de piese și accesorii – ne-au ajutat să ajungem la o creștere foarte bună, comparativ cu primul semestru din 2016. Pentru anul acesta estimăm o creștere de 25% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2016 până la aproximativ 273 de milioane de euro.”, a declarat Edit Corcoman-Târcolea, General Manager Toyota România.

Cel mai bine vândut model cu motorizare convențională este Toyota Corolla – mașina numărul 1 în lume – model ce reprezintă peste 25% din vânzările grupului. În ceea ce privește motorizarea hibridă, Yaris Hybrid a fost cel mai bine vândut model, astfel că în segmentul de mașini eco, Toyota Hybrid ajunge la o cotă totală de piață de 88% în prima jumătate a acestui an, cu 863 de unități vândute.

Lexus a crescut, de asemenea, cu 10%  în perioada ianuarie-iunie 2017 comparativ cu 2016, segmentul SUV rămânând cel mai important segment pe care Toyota România îl adresează iar Lexus RX cel mai bine vândut model din marca premium a companiei.

În ceea ce privește situația înmatriculărilor în această perioadă, în total au fost înmatriculate 52.341 de unități pe segmentele relevante. În raport cu totalul de înmatriculări din întreaga țară, cele pentru Toyota și Lexus reprezintă, în momentul de față, 4,1%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.