Vanzari slabe in Programul “Rabla”

Capacitatea redusa de cumparare din Romania este una dintre cauzele care au dus la vanzarile slabe din cadrul Programului “Rabla”, iar solutiile de imbunatatire nu constau in “presupuneri” si “pareri”, a declarat, in exclusivitate pentru Agerpres, Sulfina Barbu, presedintele Comisiei pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic (CAPATEE) din Camera Deputatilor.

“Succesul programelor similare din alte tari europene este justificat printre altele si de capacitatea de cumparare mult peste cea existenta in Romania. Cred ca pot exista solutii care sa incurajeze programul de innoire a parcului auto, dar acestea nu se pot stabili prin presupuneri sau pareri”, a mentionat Sulfina Barbu.
Presedintele CAPATEE a apreciat ca este nevoie de studii de piata la nivel national pentru a pregati o viitoare campanie pentru anul 2010.

“Consider ca este momentul sa se faca rapid un studiu care sa pregateasca o viitoare campanie pentru anul 2010 si care sa aiba in vedere resursele populatiei, segmentul cel mai interesat unde sunt cantonate cele mai multe masini care pot intra in program si pozitia distribuitorilor de masini”, a afirmat Sulfina Barbu.
Potrivit datelor Agentiei Fondului de Mediu (AFM), la 1 octombrie, dupa o luna de la debutul etapei a III-a a Programului “Rabla”, se vandusera 2.690 de autoturisme.

Din totalul raportat, Dacia a vandut cele mai multe unitati (2.000), marca autohtona fiind urmata la mare distanta de Renault/Nissan, cu 200 de exemplare, si de catre dealer-ul Skoda, Autec Autothehnik, cu 37 de unitati.
Numarul autovehiculelor care poate fi solicitat in vederea finantarii in cadrul celei de-a treia etape a programului “Rabla”, derulata in perioada 1 septembrie – 11 decembrie 2009, este de 28.500.
La finalul primei etape, derulata in intervalul 20 martie – 29 mai 2009, au fost scoase din uz 11.543 de autoturisme vechi, suma distribuita fiind de 43.863.400 lei, in timp ce in etapa secunda a “Rablei”, care s-a desfasurat in perioada 1 iunie – 31 august, romanii au cumparat 9.649 autoturisme, suma distribuita fiind de de 36.666.200 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.