Vehiculele STB ies spălate pe traseu

Societatea de Transport București (STB) SA a recepționat două stații noi de spălare a vehiculelor – în depourile Vatra Luminoasă și Bujoreni -, iar până la sfârșitul lunii decembrie alte trei depouri – Berceni, Colentina și Titan – vor beneficia de stații de spălare moderne, ecologice, cu un consum minim de energie.
foto: STB
“Igienizarea vehiculelor constituie o prioritate pentru actuala conducere a STB SA, care face eforturi pentru creșterea gradului de confort al călătorilor”, se arată în comunicatul transmis redacției.
Astfel, începând din data de 10 decembrie, troleibuzele de pe liniile 66, 70, 79, 85, 86, 90, 61, 62, 69, 91, 93 și 96 ies în traseu numai după ce sunt curățate prin aceste procedee moderne.
Noile stații sunt complet automatizate și folosesc un proces de spălare ecologic, prin utilizarea unor substanțe moderne de spălare și limpezire și a osmozei pentru filtrarea apei. Totodată, pe lângă infrastructura de spălare, stațiile utilizează aspiratoare de praf și mașini de spălat cu apă sub presiune.
Pereții interiori, mâzgăliți cu graffiti (foto: STB)
Până la sfârșitul anului, și vehiculele de pe liniile 73, 74 și 76, 14, 16, 21, 36 și 46, 19, 23, 27, 40 și 56, de la depourile Berceni, Colentina și Titan, vor fi la fel de bine igienizate. Menționăm că depourile modernizate Dudești, Alexandria, Giurgiului și Militari sunt deja dotate cu stații de spălare moderne.
STB SA precizează, de asemenea, că toate autobazele sunt dotate cu stații noi, moderne, de spălare iar compania analizează toate opțiunile existente pentru a asigura vehicule igienice și un grad de confort cât mai ridicat pentru călători.
foto: STB
Pe de altă parte, STB SA atrage atenția asupra faptului că principalele cauze care creează un aspect neplăcut al vehiculelor sunt mâzgălirea cu graffiti, vandalizarea, zgârierea sau aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în interiorul vehiculelor.
„Facem eforturi mari ca mijloacele de transport sa fie cât mai curate, dar cred ca de fiecare dintre noi depinde în ce condiții călătorim”, a declarat Andrei Creci, directorul general al STB SA. El face apel la călători să respecte munca și eforturile angajaților STB și să respecte regulile minime de conviețuire în cadrul comunității.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.