VIDEO: 16 km din Drumul Expres Craiova-Pitești, deschiși traficului

Circulația rutieră a fost deschisă, în 21 aprilie, pe 16 km din Drumul Expres Craiova-Pitești. Este vorba despre porțiunea dintre dintre nodul Balș Vest (Spineni) și Slatina Vest (Piatra Olt/Găneasa) – Lotul 1 din Tronsonul 2 al acestui prim drum expres construit în România.

Lucrările au fost finalizate cu o lună mai devreme față de termenul contractual, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
 
 
„Cu o lungime de 18,5 km (Robănești – Piatra-Olt), acest lot al #DEx 12 va asigura și ocolirea orașului Balș. Evitarea tranzitării localității va scurta timpul de deplasare pe relația Craiova, va elimina aglomerația din oraș și va crește gradul de siguranță rutieră în zonă.
 
În luna iunie va fi deschisă circulația și pe Lotul 2 (conform graficului de lucrări), între Piatra-Olt și Valea Mare (21,35 km). Acest lot va asigura ocolirea municipiului Slatina, unde la ora actuală traficul rutier provoacă ambuteiaje și disconfort”, a scris pe Facebook ministrul.
 

Cele două loturi ale Tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești au o lungime totală de 39,85 km, iar construirea lor a început în luna septembrie 2019.
 
Proiectul Drumului Expres Craiova-Pitești (DEx 12) a fost lansat, în anul 2017, și este finanțat din bani europeni (POIM 2014-2021).
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.