VIDEO. A început construirea sectorului de autostradă Târgu Mureş-Ungheni

Compania Strabag a început lucrările de construiire a sectorului de autostradă Târgu Mureş-Ungheni şi Drum de Legătură, care face parte din Autostrada Transilvania, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Într-un mesaj însoțit de o filmare, postate pe Facebook în seara de 22 iulie, CNAIR precizează: „Utilajele antreprenorului Strabag sunt deja prezente în teren şi lucrează intens la decopertări. De asemenea, se pregătesc utilajele şi a început aprovizionarea cu materiale în zona organizării de şantier”.

Valoarea contractului este de circa 192 milioane de lei, fără TVA, şi va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Contractul prevede execuţia lucrărilor pentru un total de 9,2 kilometri, respectiv sectorul de autostradă Târgu Mureş-Ungheni de 4,5 km și drumul de legătură în lungime de 4,7 km.

Durata de realizare a acestui contract este de 18 luni iar perioada de garanţie a lucrărilor este de 108 luni (9 ani).

Lucrările pentru realizarea acestui sector de autostradă prevăd şi construirea a trei poduri şi pasaje pe drumuri de legătură, şase poduri şi pasaje pe autostradă, precum şi două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la reţeaua de drumuri existentă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.