VIDEO. Cîțu pregătește amânarea cu 9 luni a ratelor la bănci, prin OUG

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, în 25 martie, într-o postare pe Facebook, că pregătește un proiect de Ordonanță de Urgență (OUG) privind amânarea plății ratelor la bănci atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice, la cerere, ca măsură de sprijin în această perioadă a epidemiei de coronavirus (COVID-19).

Ministrul precizează că a discutat cu reprezentanții BNR, care sunt de acord cu această măsură. Guvernul ar putea adopta ordonanța în ședința din 26 martie.
 
“Pregătim această ordonanță. Sper să fie gata pentru ședința de mâine (26 martie, n.r.). Sunt câteva detalii tehnice pe care trebuie să le punem la punct. De aceea am stat puțin mai mult. Cei care cer, indiferent că sunt persoane fizice sau juridice, vor avea acces la amânarea ratelor la bancă. Propunerea mea este pentru perioada de 9 luni. Să vedem dacă așa va rămâne. Așa am discutat cu BNR, și Banca Națională are lichiditate. Sistemul bancar a răspuns pozitiv. Cred că Ordonanța de mâine va avea și clarificări pentru măsurile pe care deja le-am luat. Vom face rectificarea, sper, săptămâna viitoare, pentru că avem nevoie de resurse pentru Ministerul Sănătății, în special“, a precizat Florin Cîțu.
 
Anunțul vine la câteva ore după ce COTAR și CONROM au cerut, printr-un comunicat, tuturor parlamentarilor să voteze proiectul de lege depus deja în Parlament privind amânarea cu 9 luni a plății ratelor. Precizăm că inițiativa legislativă aparține PSD, iar reprezentanții săi au anunțat că doresc să îl adopte săptămâna viitoare, online, prin procedură de urgență.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.