VIDEO. Drulă, către operatorii feroviari: „Rupem pisica în două”

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a transmis un avertisment public operatorilor feroviari, după seria de accidente produse în ultima vreme pe calea ferată.

Cătălin Drulă a avut o întâlnire la minister, în 30- iulie, cu toți reprezentanții companiilor ferioviare.

„Le-am explicat foarte clar şi ferm că rupem pisica în două. Cine va mai face vreodată rabat de la normele de siguranţă în transportul feroviar va suporta consecinţele. Consecinţe pe care oricum le voi înăspri faţă de legislaţia actuală. Deja ieri a fost suspendat la activitate un operator privat de transport de marfă, care a produs acel accident de la Feteşti. Orice abatere de la siguranţă va avea minimum acelaşi răspuns. Am avut trei incidente majore cauzate de operatori de transport de marfă feroviar în ultimele două săptămâni, toate pe magistrala Bucureşti-Constanţa. Partea bună este că nu s-au soldat cu victime, dar pagubele provocate infrastructurii sunt însemnate”, a declarat Cătălin Drulă.

Ministrul a apreciat munca angajaților CFR: „Vreau să spun un mesaj pentru cei de la CFR, CFR Infrastructură şi pentru cei de la CFR Electrificare, care în aceste săptămâni au făcut mici minuni pentru a repara la Basarabi cinci kilometri de linie, la Feteşti – două fire distruse. Acum, au reuşit în această noapte să refacă circulaţia Bucureşti-Constanţa complet electrificată. Asta înseamnă că nu e mai e nevoie de schimbare de locomotivă şi că trenurile Bucureşti-Constanţa, pe acest motiv, al accidentului de la Feteşti, nu vor acumula decât 10-15 minute întârziere şi nu ore”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.