VIDEO. Iohannis: Armata iese pe străzi să interzică circulația persoanelor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, în 24 martie, că ministrul de Interne Marcel Vela va emite în cursul zilei Ordonanța militară nr. 3, cu restricții extinse în privința circulației persoanelor, pe fondul epidemiei de coronavirus (COVID).

Astfel, „ce a fost până acum o recomandare devine obligație. Oamenii pot ieși la serviciu, să își facă cumpărăturile absolut necesare de alimente. Însă aceste restricții devin obligații”, a precizat șeful statului.

Totodată, va fi interzisă ieșirea din casă a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani: „Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Avem nevoie de măsuri și restricții speciale. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale. Vor trebui să stea practic tot timpul acasă”.

Pentru a pune în aplicare noile prevederi, Armata va fi scoasă pe străzi, să ajute Jandarmeria și Poliția.

„Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, e obligatoriu să fie respectate integral. Am convenit să folosim Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de Poliție și Jandarmerie”, a spus președintele Iohannis.

Ordonanța militară urmează să intre în vigoare pe 25 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.