VIDEO: KLM își anunță clienții prin WhatsApp

WhatsApp și KLM Royal Dutch Airlines au demarat un test unic pentru un nou serviciu pe WhatsApp. KLM oferă acum clienților săi din întreaga lume informații despre confirmarea rezervării, notificari de check-in, îmbarcare, actualizarea statusului de zbor și răspunde la întrebări în 10 limbi diferite direct pe WhatsApp, prin intermediul aplicației oficiale WhatsApp Business. KLM este una dintre primele companii și prima companie aeriană din întreaga lume cu un cont confirmat de WhatsApp Business.

Acest program pilot este un prim pas pentru WhatsApp. Aplicatia a fost pusă în funcțiune în câteva țări deja, iar serviciul va deveni disponibil pe scară largă în următoarele săptămâni.

“Sunt foarte mândru deoarece KLM este prima companie aeriană din lume cu un cont WhatsApp Business. Acest parteneriat unic cu WhatsApp subliniază poziția noastră de pionier al aviației. Vrem să fim acolo unde sunt clienții noștri și, având în vedere cei 1 miliard de utilizatori, trebuie să fii pe WhatsApp. Prin acest cont WhatsApp Business, oferim clienților noștri din întreaga lume o modalitate sigură de a primi informațiile despre zboruri și de a pune întrebări 24/7. Acesta este cu siguranță un pas important în strategia noastră de social media. ” a declarat Președintele și CEO KLM, Pieter Elbers.

Informațiile despre zborurile KLM, ușor de aflat prin WhatsApp

Oferirea de informații despre zboruri către clienți prin contul de WhatsApp face accesul la informație ușor, făcându-l disponibil în aeroport, pe drum sau de acasă. Clienții pot, de asemenea, să contacteze direct agenții KLM, 24/7, prin intermediul aplicației. Serviciul este disponibil clienților care rezervă bilete sau se conectează prin KLM.com și aleg opțiunea de a primi informații prin intermediul WhatsApp.

Siguranța mesajelor

Mesajele sunt sigure, astfel încât acestea pot fi citite numai de către client și de KLM. Clienții pot recunoaște cu ușurință conturile verificate, utilizând aplicatia oficiala WhatsApp Business. Aceștia vor vedea o insignă de forma unei bife, de culoare verde lângă numele de contact KLM din WhatsApp.

KLM și Social Media

Începând cu 2009, KLM și-a câștigat reputația de pionier în social media. KLM are peste 25 de milioane de fani și urmăritori pe diverse platforme sociale. Prin aceste canale, KLM primește peste 100.000 de mențiuni în fiecare săptămână, dintre care 15.000 sunt întrebări sau remarci. Acestora le răspund în mod personal mai mult de 250 de agenți, care formează cea mai mare și cea mai dedicată echipă de social media din lume. Pe WhatsApp, Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, WeChat și KakaoTalk, KLM oferă răspunsuri clienților săi 24/7 in 9 limbi diferite: olandeză, engleză, germană, spaniolă, portugheză, franceză, chineză, japoneză și coreană. În timpul orelor de program, KLM oferă de asemenea servicii în limba italiană. KLM a fost prima companie aeriană din lume care a oferit clienților săi opțiunea de a primi documente de zbor și actualizări prin Messenger, Twitter și WeChat.

Despre KLM

Compania KLM a fost fondată în anul 1919, fiind astfel cea mai veche linie aeriană care și-a păstrat numele original. În 2004, Air France și KLM au format alianță Air France KLM. Din această aliantă a rezultat cel mai puternic grup aviatic european, bazat pe două brand-uri și hub-uri puternice-aeroportul Schiphol din Amsterdam și aeroportul Charles de Gaulle din Paris. Păstrand identitatea celor 2 companii, grupul se concentrează pe 3 aspecte esențiale: transportul pasagerilor, mentenanța aeronavelor și transportul de marfă.    

Air France și KLM sunt companii membre ale alianței globale SkyTeam, care numără 20 membri și care oferă pasagerilor din intreagă lume acces la o rețea globală de peste 17.300 de zboruri către 1.062 de destinații din 177 de tări. www.airfrance.ro & www.klm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.