Video: Metroul din Drumul Taberei, inaugurat: 7 km construiți în 9 ani

Linia de metrou de ce unește cartierul bucureștean Drumul Taberei de stația Eroilor, din centrul orașului, a fost inaugurată cu mare fast, în 15 septembrie, de ministrul transporturilor, Lucian Bode, premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis.

Noua linie de metrou are, pe o lungime de 6,87 km, 10 stații: Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Secțiunea Râul Doamnei-Eroilor cuprinde, totodată, un depou şi o galerie de legătură.

Stația Valea Ialomiței

Trenuri vechi

Trenurile de metrou care circulă pe noua secțiune sunt vechi, împrumutate de la alte linii, deoarece licitația, lansată în urmă cu 6 ani, nici astăzi nu are semnat contractul.
 

Iar pentru că nu au echipamentele necesare de automatizare la bord, ele se pot succeda la intervale mai mari, de 5-6 minute.

Valoarea proiectului, actualizat prin HG nr. 374/2019, este de cca. 3,2 miliarde lei. Valoarea eligibilă este de cca. 2,3 miliarde lei, din care cca. 2 miliarde de lei fonduri de coeziune (85%).

Distinși călători, Trăim astăzi un moment important în viaţa bucureştenilor şi a lucrătorilor de la metrou.Acesta…

Publicată de Metrorex pe Marţi, 15 septembrie 2020

 

Magistrala 5 este compusă din 3 secţiuni: Eroilor-Râul Doamnei, Eroilor-Iancului, respectiv Iancului-Pantelimon.
 
Licitația pentru construirea secțiunii Râul Doamnei-Eroilor a fost lansată în anul 2008, contractele au fost semnate în 2011, iar lucrările au început în noiembrie, același an. Termenul initial pentru punerea în funcțiune a fost 2015-2016.
 
Licitația pentru proiectarea secțiunii Eroilor-Iancului a fost lansată abia în iunie 2019, dar nu este finalizată nici după un an și 3 luni. Va urma licitația de construire, care va dura și ea circa 2 ani.
 
„Asigurarea unei linii de transport cu metroul ce oferă o viteză maximă de 80 km/h, la un interval optim de urmărire între trenuri, pe secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei. În faza finală, trenurile vor putea circula la un interval de succedare de 2 minute. Îmbunătăţirea confortului călătorilor şi a eficacităţii traficului prin asigurarea unui sistem de transport ce îmbunătăţește durata de deplasare pe coridorul deservit (de la stațiile terminus, Valea Ialomiței și Râul Doamnei până la stația Eroilor), de la 32 de minute la 12 minute”, precizează Metrorex.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.