Modificări la taxa de drum în Belgia (VIDEO)

Belgia majorează, de la 1 ianuarie 2018, taxele de drum pentru camioanele mai mari de 3,5 tone și le impune deținerea de aparat Satellic.

Iată precizările tsg-euroshell.ro:

Începand cu 1 ianuarie 2018, compania Viapass va implementa noi modificări la plata taxei de drum din Belgia.

  1. Majorarea tarifelor pe kilometru in zona Valonia;
  2. Vehiculele cu masa ≤ 3.5 tone din categoria N1BC sunt obligate sa circule cu aparat Satellic.
    ATENTIE: NU SE APLICA PENTRU SPRINTERE!

Detalii despre aceste schimbari:

  1. Regiunea Valonia majoreaza tarifele pentru masinile de peste 3.5 tone cu 0.003 euro pe km fata de taxa aplicata de pana acum.
    Grila tarifară:

plata taxa drumVa reamintim faptul ca incepand cu 1 iulie 2017 regiunile Flandra si Bruxelles au majorat tarifele la plata taxei de drum cu aproximativ 2%.

         2. Vehiculele cu masa maxima autorizata ≤ 3.5 tone (categoria N1BC) vor fi supuse la plata taxei de drum din Belgia folosind un dispozitiv de tip OBU. Practic, acestea vor trebui sa isi achizitioneze un aparat Satellic inainte sa intre in Belgia indiferent daca este vorba de drum national sau autostrada.
Pana acum masinile cu masa ≤ 3.5 tone nu au fost supuse la plata taxei de drum din Belgia. Nerespectarea reglementarii incepand cu 1 ianuarie 2018 va presupune o amenda de maxim 1000 euro.

Tarifele care se vor aplica pentru categoria N1BC vor fi identice cu grila tarifata 3.5 tone – 12 tone. Grila extinsa de tarife o gasiti aici: http://www.viapass.be/en/downloads/

  • Prin definitie, categoria N1BC reprezinta vehicul cu semiremorca care este proiectat exclusiv sau in principal pentru a tracta semiremorci.

plata taxa de drum Belgia

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.