VIDEO: Pasajul Domnești, ultima grindă montată

Lucrările la pasajul Domnești de peste Centura Capitalei au ajuns la stadiul fizic de aproape 45%, după ce a fost montată ultima grindă. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, a publicat pe pagina sa de Facebook o filmare cu drona a întregii structuri a pasajului giratoriu suspendat. 

Soluția giratoriilor suspendate este aplicată pe Centura de sud a Capitalei și la intersecțiile cu Olteniței și Berceni, deoarece șoseaua este lipită de calea ferată de centură, astfel încât orice pasaj trebuie să rezolve direcțiile de trafic și peste calea ferată.

Iată mesajul integral, postat în seara de 12 octombrie:

„Pasajul Domnești capătă forma finală

Astăzi a fost montată ultima grindă principală care închide tablierul metalic al giratoriului suspendat.

Și asta după ce în noaptea de 26 spre 27 septembrie am montat grinzile principale ale pasajului Domnești, peste Centura Capitalei, iar în ultimele zile au fost montate și grinzile principale peste linia feroviară”.

Acum, accentul lucrătorilor se va pune pe rampele de coborâre/urcare dinspre București și Domnești, precum și la cele dinspre A1 și Bragadiru.

 

Contractul pentru proiectarea și construirea pasajului Domnești a fost semnat, în anul 2017, cu Asocierea STRACO GRUP-COMNORD-SPECIALIST CONSULTING, însă lucrările, începute în 2018 pe baza unei autorizații de construire parțiale, au fost blocate timp de circa doi ani. Concret, proiectul tehnic a fost complet refăcut, după ce Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului, pentru a amplasa o linie de întoarcere a tramvaiului, iar expropierile inițiale și cele suplimentare s-a făcut cu mare întârziere. În plus, relocarea utilităților s-a realizat cu mare dificultate.

În final, constructorului principal STRACO a intrarat în insolvență. Lucrările au fost preluate de subcontractorul TRACON, iar activitatea pe șantier s-a reluat în vara lui 2020.

Pasajul Domnești – Giratoriu suspendat va avea lungimea de 536 m și va costa 91,5 milioane de lei. Termenul de finalizare de 2 ani, prevăzut în contract, a fost depășit deja din anul 2019, iar lucrările vor fi gata abia în vara lui 2022.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.