VIDEO. Polițist prins cu mita

Un agent de poliție a fost prins în flagrant delict în timp ce primea suma de 400 lei de la un conducător auto pentru a nu-l sancționa pentru o depășire interzisă și viteză mai mare decât cea permisă de lege în acea zonă.

Iată precizările, în comunicatul DGA transmis redacției:

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Timiș, împreună cu Centrul Operaţional 2 Timişoara, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au organizat și realizat în 26 iunie prinderea în flagrant a unui agent de poliție în timp ce primea suma de 400 lei pentru a nu aplica măsurile legale asupra unui conducător auto care săvârșise o abatere la regimul circulației rutiere.

În fapt, în cursul zilei de 21.06.2018, un bărbat a depus denunţ la S.J.A. Timiş, prin care sesiza faptul că a fost oprit în trafic, pe drumul judeţean dintre Timişoara și Moşniţa Nouă, de către un agent de poliție din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care i-a solicitat documentele de identitate şi pe cele ale autoturismului, comunicându-i că a fost oprit deoarece a efectuat o manevră de depăşire şi a circulat cu viteza de 103 km/h.

Poliţistul i-a adus la cunoştinţă că, pentru această faptă, îi poate fi suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile şi riscă o amendă de 1.350 lei, însă pentru a nu aplica măsurile legale, cei doi s-au înțeles cu privire la remiterea, respectiv primirea unei sume de bani și au stabilit în acest sens o întâlnire, moment care a fost surprins în flagrant.

În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș a dispus ca polițistul să fie cercetat în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.