VIDEO: Scania One, o nouă platformă digitală pentru servicii conectate

scania oneScania a lansat, în cadrul Mobile World Congress, o nouă platformă digitală, care permite accesul la servicii conectate pentru proprietarii de flote și șoferi. Cu peste 250.000 de vehicule Scania conectate, Scania One oferă acces simplu și facil la serviciile de creștere a eficienței flotei.

Scania One vine în ajutorul proprietarilor de flote și șoferilor simplificând și îmbunătățind operațiunile de transport. Platforma poate fi folosită pentru toate serviciile Scania disponibile cât și viitoare, precum și pentru conținut extern prin intermediul sistemului de operare Android al tabletelor.

“Scania One este perfect pentru integrarea eficientă atât a serviciilor existente, cât și a celor care urmează sa fie introduse,” afirmă Christian Levin, Executive Vice President, Head of Sales and Marketing, Scania.

“Sunt convins că aceste servicii, împreună, vor contribui semnificativ la creșterea veniturilor în rândul companiilor de transport”, a adăugat el.

Scania One se bazează pe software-ul gigantului de telecomunicație, Ericsson. Este proiectat să răspundă nevoilor pe care le au clienții și șoferii în operațiunile și sarcinile de transport.

Serviciile pot fi accesate în funcție de preferințe, iar șoferii utilizează aplicațiile pentru care a optat compania. Scania One înglobează Scania Fleet Management, sistemul de monitorizare și analiză care furnizează propietarilor de flote o vedere de ansamblu asupra stării vehiculelor și a activității soferilor.

Aceasta oferă date aprofundate cu privire la tendințele indicatorilor de performanță; factori decisivi, care influențează costurile direct, precum consumul de combustibil și uzura. În plus, este un instrument de lucru valoros în planificarea flotei, furnizând informații despre poziție și planificarea vizitelor în service.

Aplicația Fleet Performance este o versiune mai limitată a Scania Fleet Management furnizând doar cele mai relevante informații.

În plus, Scania one oferă acces la următoarele servicii:

  • Check before drive – listă de control digital, un ghid pentru inspecții zilnice a camionului și stării remorcii. Ajută să economisești timp și ai oportunitatea de a înregistra constant informații ce vor folosi ca bază pentru planificarea în service. Scania Assistance – permite șoferilor să contacteze digital serviciul Scania Assistance și transmite poziția vehiculului pentru remedierea defecțiunii la fața locului.
  • Guide me – ghidează șoferii prin intermediul unui instrument interactiv care folosește realitatea augmentată pentru familiarizarea acestora cu funcții de baza.

În plus, camera poate să scaneze simbolurile de pe bord pentru a oferi diverse informații sub formă de texte sau filme. Scania va continua să adauge noi caracteristici pentru a construi o platformă cât mai utliă și eficientă prin soluții de transport optimizate.

Scania One este compatibil cu platforma cloud Volkswagen Truck & Bus, care servește, de asemenea, ca bază pentru RIO, deschizând astfel oportunități pentru mai multe servicii și un ecosistem mai larg. Urmărește filmul despre Scania One: https://bit.ly/ScaniaOne Pentru mai multe informații: Karin Hallstan, Public Relations Manager Telefon +46 76 842 8104 E-mail: karin.hallstan@scania.com

La nivel global, Scania este unul dintre principalii producători de camioane și autobuze pentru transporturi de tonaj mare, de motoare industriale și maritime. Produsele tip service reprezintă o parte din ce în ce mai mare a operațiunilor companiei, ceea ce garantează clienților Scania soluții de transport eficiente din punct de vedere financiar și al timpilor înregistrați. De asemenea, Scania oferă servicii financiare. www.scania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.