VIDEO. Slalom special cu obstacole, pentru TIR-uri, pe E 85 (DN5) la intersecția cu DJ 507

Toți șoferii de TIR-uri din România, dar și din Rusia, Turcia și Bulgaria care intră sau ies din țară pe la PTF Giurgiu-Ruse trebuie să facă un adevărat “slalom special cu obstacole” pe E85(DN5) la intersecția cu DJ 507, la sensul giratoriu, reclamă UNTRR.

Reprezentanții UNTRR au făcut și un filmuleț, în care probează dificultățile cu care se confruntă șoferii autotrenurilor pe această porțiune de drum. Ei transportă zilnic aproape 50.000 de tone de marfă în astfel de condiții.

“Nici în Bulgaria nu e așa!”, spune unul dintre șoferi, în filmuleț.

“Aseară au fost în jur de 6 km (de coadă de TIR-uri – n.r.), deci s-a stat în jur de 10 ore. Programul ți-l faci în funcție de cozile astea”, declară alt șofer.

“Uitați, nu poate să treacă de gropile de acolo, uitați ce balans face mașina”, spune un altul. “Dacă vă uitați la gropile alea, când ajung în ele mașina se lasă foarte jos, din amortizor, și atinge. E plastic și se sparge. O mașină din asta costă în jur de 130.000 de euro. Noi ne facem programul în funcție de gropi”, adaugă el.

Radu Dinescu, secretarul general al UNTRR: “Pe aici tranzitează pe fiecare sens 1.000 de camioane în 24 de ore. 1.000 de camioane să le pui să treacă prin aceste obstacole mi se pare că este chiar o bătaie de joc sau o indolență. Pe această porțiune de drum există o dispută între Consiliul Județean Giurgiu și CNAIR vizavi de cine ar trebui să administreze acest drum”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.