VIDEO. Volvo Cars a lansat noul SUV premium XC60 la Salonul Auto de la Geneva

volvo 0Volvo Cars, producătorul de mașini premium, a lansat, în cadrul Salonului Auto din Geneva, mult așteptatul model de SUV: noul XC60.

Acesta va înlocui actualul XC60 care a reușit în cei nouă ani de la lansare să devină cel mai bine vândut SUV din segmentul mediu din Europa, cu aproape un milion de mașini vândute la nivel global. XC60 reprezintă astăzi 30% din totalul vânzărilor Volvo la nivel mondial.

“Avem o experiență puternică în proiectarea de SUV-uri elegante și dinamice care oferă cele mai noi tehnologii. Noul XC60 nu va face nici el excepție. Este mașina ideală pentru un stil de viață activ iar acesta reprezintă următorul pas în planul nostru de transformare”, a declarat Håkan Samuelsson, Președinte & Chief Executive, Volvo Car Group.

Tehnologie nouă concentrată pe confort și siguranță

Noul XC60, una dintre cele mai sigure mașini realizate vreodată, este complet echipată cu tehnologie de ultimă generație. Funcția Steer Assist a fost adăugată la sistemul de siguranță City Safety, un nou sistem de siguranță numit Oncoming Lane Mitigation utilizează asistența la viraje pentru a atenua posibilele coliziuni frontale, în timp ce Blind Spot Indication System (BLIS) folosește acum funcționalitatea Steer Assist pentru a reduce riscul de coliziuni la schimbare benzii de circulație.

volvo 5

“Ne-am concentrat pe realizarea unui model care poate satisface toate nivelurile senzoriale. De la experiența condusului, până la plăcerea și siguranța călătoriei – totul este la îndemâna clienților noștri”, a declarat Henrik Green, Senior Vice President Product & Quality la Volvo Car Group. “Ne-am orientat, în special, spre elemente care simplifică viața șoferilor, oferindu-le confort și servicii care îi țin departe de stresul vieții cotidiene.”

Pilot Assist, sistemul complex semi-autonom care oferă asistență conducătorului prin controlul direcției, accelerației și frânărilor pe drumuri bine marcate până la 130 km/h, este disponibil în noul XC60 ca opțiune.

Performanță

Noul Volvo XC60 vine cu premiatul motor pe benzină T8 Twin plug-in hybrid, lider în topul sistemelor de motorizare, ce oferă 407 CP și o accelerație de la 0-100 km în doar 5,3 secunde.

“Avem o gamă largă de motorizări. Noul XC60 va fi lansat cu motorul D4 diesel la 190 CP și D5 cu tehnologia PowerPulse ce oferă 235 CP. Avem, de asemenea, T5 alimentat cu benzină ce oferă 254 CP și T6 care livrează 320 CP și un cuplu maxim de 400 Nm”, a adăugat Henrik Green.

volvo 2

Dar performanța adevărată nu se află doar sub capotă pentru cel mai recent model XC60. Noul sistem CleanZone cu reglaj pe patru zone elimină poluanții dăunători și particulele din exteriorul cabinei pentru a livra aer-scandinav proaspăt în interior.

Sistemul informațional și serviciile de conectivitate – Sensus și Volvo On Call – ambele primesc o actualizare grafică îmbunătățită care crește capacitatea lor de utilizare. Ca și în cazul modelelor din seria 90, este disponibilă integrarea smartphone cu CarPlay și Android Auto.

Apariție atletică

“XC60 nu a fost proiectat ca un SUV care să domine prin apariție, ci prin condusul efectiv. Design-ul exterior are o notă atletică, de o calitate subtilă, fără vârstă. Interiorul reprezintă o compoziție desăvârșită a unei arhitecturi bine definite, materialele frumoase împreună cu cele mai noi tehnologii fuzionând armonios. XC60 oferă o experiență scandinavă veritabilă, cu ajutorul căreia clienții noștri se simt unici.”, a declarat Thomas Ingenlath, Senior Vice President, Design la Volvo Car Group.

Noul XC60 Volvo Cars este programat să intre în producție la mijlocul lunii aprilie, la uzina Torslanda din Suedia.

Despre Volvo Car Group

Volvo a început operațiunile în anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este unul dintre cele mai cunoscute și respectate branduri din lume, cu vânzări de 503.127 de mașini în anul 2015, în aproximativ 100 de țări. Din 2010, Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. A făcut parte din Swedish Volvo Group până în 1999, când compania a fost cumpărată de Ford Motor Company din U.S.A. În 2010, Volvo Cars a fost achiziționată de Geely Holding

În decembrie 2015, Volvo Cars avea 29.000 de angajați la nivel internațional. Sediul central, dezvoltarea de produse, activitățile de marketing și administrație au loc în principal în Gothenburg, Suedia. Sediul central al Volvo Cars din China se află în Shanghai. Principalele fabrici de producție ale companiei se află în Gothenburg (Suedia), Ghent (Belgia), Chengdu și Daqing (China), în timp ce motoarele sunt produse în Skövde (Suedia) și Zhangjiakou (China), iar componentele de caroserie în Olofström (Suedia).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.