Vin banii!?

O parte din platile aferente deconturilor acordate in contul subventiilor privind calatorii asistati social ar putea fi efectuate in cursul acestei luni.

Una dintre principalele probleme pe care le-au intampinat firmele de transport persoane in ultimele luni de zile a fost cea legata de neplata sumelor aferente ajutorului oferit de stat pentru transportul unor categorii speciale de persoane.

Practic, conform legii, transportatorii au fost obligati sa preia calatorii asistati social, dar sumele aferente nu au mai fost virate de catre stat de la inceputul anului trecut. Sumele acumulate au adus numeroase firme de transport in pragul intrarii in incapacitate de plata.

La ora actuala, exista sperante reale privind recuperarea acestor sume de bani.

„Vor fi efectuate platile aferente deconturilor depuse pentru luna iulie a anului trecut. Este vorba despre un procent de 63% din sumele restante la nivelul lunii iulie 2009, fiecare transportator primind acelasi procent din suma, pentru a nu aparea discriminari“, a precizat Augustin Hagiu, presedinte FORT (Federatia Operatorilor Romani de Transport).

Efectuarea platilor este asteptata pe data de 15 martie sau, cel mai tarziu, 24 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.