Vizită inopinată pe șantierele din jurul Capitalei

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și directorul general interimar al CNAIR S.A, Ștefan Ioniță, au inspectat vineri șantierele din jurul municipiului București și din județele Teleorman și Giurgiu, unde au descoperit o situație cu totul nesatisfăcătoare.

Cei doi și–au început vizita pe șantierul secțiunii București – Ploiești, parte din Autostrada A3 București – Brașov. Pe acest tronson de autostradă, ei au constatat o mobilizare deficitară. Ca urmare, conducerea CNAIR a decis să îi trimită constructorului o înștiințare de remediere. Firma va fi penalizată pentru slaba mobilizare.

“Pe șantierele A3, București-Ploiești și pe Varianta Ocolitoare a localității Mihăilești am constat o mobilizare nesatisfăcătoare, ceea ce ne-a determinat să solicităm constructorilor să vină luni la minister și să discutăm serios, urmând să luăm măsuri în acest sens”, a declarat șeful CNAIR,Ștefan Ioniță.

Firma va fi penalizată pentru slaba mobilizare, anunță Ministerul Transporturilor, într-un comunicat transmis redacției.

Șantierul Centurii rutiere a Bucureștiului, lotulul 1 – secțiunea DN7 – A1 se află în acest moment într-un stadiu de execuție a lucrărilor de peste 57%, fiind monitorizat permanent de specialiștii CNAIR. 

Am verificat și podul de la intrarea în Alexandria, unde se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului și montarea parapetului de siguranță pe calea 1. Consider că mobilizarea – atât a CNAIR, cât și a antreprenorilor – este factorul esențial în respectarea și realizarea tuturor contractelor pe care le derulăm, a precizat directorul general interimar al CNAIR.

Ștefan Ioniță a ținut să anunțe că va continua controalele, iar derularea proiectelor va fiurmărită constant.

Cuc: Este inadmisibil să nu găsim muncitori la lucru

 

Ministrul Răzvan Cuc a declarat, la rândul său: “Am mers într-o vizită neanunțată pe șantierele din jurul Bucureștiului, în urma căreia mă declar extrem de nemulțumit. Este inadmisibil să nu găsim muncitori la lucru, în condițiile în care avem termene de respectat. Nu pot accepta această lipsă de implicare din partea constructorilor și susțin luarea unor măsuri extreme, pentru ca această situație să fie remediată. Nu mă voi opri aici. Vreau să fie toți conștienți că în orice moment mă voi deplasa pe șantiere să inspectez situația lucrărilor. Săptămâna viitoare, luni, aștept toți constructorii de pe șantierele pe care le-am vizitat astăzi, la Ministerul Transporturilor cu explicații și soluții clare”, a declarat Ministrul Răzvan Cuc.

La podul de peste râul Vedea însă, ministrul Cuc a constatat “eficiența ridicată a constructorului în execuția  lucrărilor”. Potrivit MT, au fost finalizate lucrările de consolidare și protecția infrastructurilor precum și cele de refacere a rampelor podului, pe calea amonte.

În prezent, se fac reparații la suprastructura podului, se lucrează la montarea bordurilor, realizarea trotuarului și montarea parapetului de siguranță pe calea 1. Urmează finalizarea lucrărilor pe calea 1 prin așternerea sistemului rutier (două straturi de asfalt). Pe 09.05.2017 vor începe lucrările la calea 2. Proiectul va fi  finalizat complet până în iunie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.