Vola.ro: 30% rezervări last-minute pentru 1 Decembrie

Apetența românilor pentru mini-vacanța de 1 Decembrie se menține și în acest an, potrivit cererilor înregistrate de Vola.ro, cea mai de încredere agenție de turism online din România conform Mercury Research. Cele mai căutate destinații rămân orașele europene în care se organizează piețe de Craciun precum Praga, Nuremberg, Viena și orașele cu o climă mai blândă. Prețurile încep de la 209 euro / persoană cu biletul de avion și cazarea incluse.

Prima rezervare pentru mini-vacanța de 1 Decembrie 2017 a fost făcută în luna Februarie

Deși prima rezervare pentru minivacanța de 1 Decembrie a fost înregistrată încă din luna Februarie a acestui an și avea ca destinație Milano, estimările Vola.ro spun că peste 30% dintre rezervările pentru această mini-vacanță se fac în regim last minute, cu aproximativ 5 zile înainte de plecare.

“Sunt puțini turiști care își planifică din timp vacanța de 1 Decembrie, nefiind un sezon clasic de călătorii. Cei mai mulți constată cu 1-2 săptămâni înainte că au la dispoziție o minivacanță în toată regula și caută cele mai bune prețuri pe destinații nu foarte îndepărtate. Bugetul mediu pentru aceste călătorii este undeva la 300 euro / persoană pentru biletul de avion și cazarea 3 nopți” a declarat Matei Psatta, Marketing Manager Vola.ro

Turiștii români aleg să revină la târgurile de Crăciun din orașele Europene

Cele mai căutate destinații sunt cele care găzduiesc marile târguri de Crăciun, cu atât mai mult cu cât acestea își deschid porțile începând cu luna noiembrie. Astfel, printre preferințele românilor se mențin Bruxelles, Viena sau Praga. De asemenea, un interes considerabil din partea acestora se îndreaptă și către destinațiile cu temperaturi mai călduroase, precum Madrid, Barcelona și Atena. Rămân în top și destinațiile clasice de city break: Roma, Londra, Berlin, Lisabona sau Madrid.

Prețul – cel mai important criteriu în alegerea destinației pentru 1 Decembrie

Conform datelor consultanților Vola.ro, cel mai important criteriu în selecția vacanțelor de 1 Decembrie rămâne prețul.

“Suntem la 2 săptămâni după reducerile de Black Friday și cu 3 săptămâni înainte de sărbătorile de iarnă. Românii vor să valorifice perioada liberă dar fără investiții majore care să le dea bugetul peste cap” a completat Matei Psatta, Vola.ro

Cu trei săptămâni înainte de perioada liberă românii pot beneficia de prețuri începând de la 209 EUR pentru pachete care includ biletul de avion și cel puțin două nopți de cazare.

Cel mai ieftin și cel mai scump bilet de avion

Potrivit Vola.ro, cel mai ieftin bilet de avion cumpărat pentru această perioadă a costat doar 5 EUR, pe segmentul Cluj-Londra. Pe de altă parte, cel mai scump bilet de avion, pentru aceeași perioadă, a costat 750 EUR, pe segmentul București – Phnom Penh (Cambodgia) plus retur.

30 noiembrie – 3 decembrie: Perioada preferată pentru rezervările de 1 Decembrie

Aproximativ 60% din totalul city break-urilor achiziționate de pe Vola. ro au data de check-în pe 30 noiembrie și o durată medie de 4 zile (3 nopți).

Românii care locuiesc în străinătate revin în țară de 1 Decembrie

Se pare că mini-vacanța de 1 Decembrie oferă un prilej de a reveni în țară și românilor care locuiesc în afara țării. Aceștia aleg să profite astfel de prețurile mai bune decât de sărbători, de disponibilitatea mai mare a biletelor de avion, de aeroporturile mai libere, etc. Aproximativ 30% dintre rezervările de bilete de avion au ca destinație orașe din România.

Despre Vola.ro

În 2017 Vola a fost desemnată printr-un studiu Mercury Research drept cea mai de încredere agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât ca cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie și low-cost, rezervări hoteluri, city break-uri, vacanțe, pachete de turism intern, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2016, Vola.ro a avut o cifră de afaceri de aproximativ 5,5 milioane de EUR și a înregistrat un total al tranzacțiilor de peste 50 de milioane de EUR.

Vola.ro este cea mai cunoscută și mai utilizată agenție online de turism din România, potrivit unui studiu realizat de GFK în 2016.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.