Vola.ro: Crește cererea de închiriere a ambarcațiunilor în Grecia și Croatia

Tot mai mulți români închiriază online ambarcațiuni pentru vacanțe în Grecia și Croația. În contextul pandemiei, vacanțele pe mare sunt mai ieftine și mai sigure decât cele pe uscat, potrivit Vola.ro.

În vara anului trecut, într-o perioadă în care întreaga industrie a turismului s-a văzut nevoită să se reinventeze pentru a putea face față provocărilor aduse de pandemie, Vola.ro, cea mai mai mare agenție de turism online din România, a lansat un nou serviciu ce a prins deja foarte bine printre români: închirierea de iahturi și ambarcațiuni în destinații din toată lumea. 

Vacanțele pe mare, o alternativă mai ieftină și mai sigură decât o călătorie pe uscat – Vola.ro oferă acces românilor la peste 14.000 de iahturi și ambarcațiuni 

Unul dintre efectele pandemiei și restricțiilor de anul trecut este accentuarea preferinței pentru călătoriile în familie sau doar cu prietenii apropiați, cu cazarea în vile private închiriate, vacanțele cu rulota sau pe barcă. Pentru a răspunde acestei nevoi a pieței, Vola.ro a încheiat un parteneriat cu Boataround, una dintre cele mai mari companii de închiriat iahturi și ambarcațiuni de toate dimensiunile.

Prin Vola Boats românii au access online la peste 14.000 de ambarcațiuni din destinații foarte iubite, precum Grecia, Croația, Muntenegru, Turcia, Italia, Franța, Spania, Portugalia și altele. Pentru Croația, de exemplu, sunt disponibile peste 4000 de iahturi, iar prețurile pornesc de la 42 euro/zi pentru o barcă cu motor de care se pot bucura maxim 6 persoane.

Pentru amatorii de vacanțe exotice, Vola Boats pune la dispoziție ambarcațiuni chiar  și în Polinezia Franceză, Seychelles, Thailanda sau Caraibe, prețurile pornind de la 135 euro/zi pentru un iaht cu vele, cu 2 cabine și capacitate de 4 persoane. Cea mai scumpă ambarcațiune poate fi închiriată cu 9000 euro/zi.

Grecia și Croația cele mai căutate destinații pentru vacanțele nautice

Sezonul de sailing începe, de obicei, în luna aprilie și se întinde până spre jumătatea lunii octombrie, în funcție de destinație. Conform datelor furnizate de specialiștii Vola.ro, cele mai căutate destinații  pentru acest an în rândul românilor sunt Grecia și Croația, pentru care se închiriază ambarcațiuni medii, cu o capacitate de 8-10 persoane. Cele mai solicitate perioade sunt lunile de vară, îndeosebi iunie și iulie. 

Interes crescut pentru închirierea de bărci și iahturi încă din luna ianuarie – Rezervările online pentru ambarcațiuni s-au triplat

Conform datelor furnizate de Vola.ro, numărul de rezervări de ambarcațiuni efectuat în ianuarie 2021 s-a triplat comparativ cu decembrie anul trecut. ,,Amatorii de vacanțe nautice știu că pentru bărci și iahturi rezervările trebuie făcute din timp, astfel că ne-am bucurat să constatăm un interes crescut pentru Vola Boats încă de la începutul anului. Suntem prima agenție de turism online din România care facilitează efectuarea de astfel de călătorii aparte în unele dintre cele mai frumoase porturi din lume. Oferim, bineînțeles, asistență în limba română atât la cumpărare, cât și pe tot parcursul vacanței.”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing Vola.ro 

Date despre piața europeană a charterelor nautice

Conform EBI (European Boating Industry), la nivel european peste 48 de milioane de persoane participă constant la activități nautice recreaționale, fie proprietari de bărci, fie turiști. Peste 6 milioane de bărci sunt ținute în apele europene.

Despre Vola.ro

În 2019 Vola a fost desemnată printr-un studiu Mercury Research drept cea mai de încredere și cea mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât că cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion de linie și low-cost, opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, city-break-uri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2019, Vola.ro a avut o cifra de afaceri de aproximativ 10.6 milioane de EUR la un volum de tranzacții de 71 mln EUR.

În luna August, 2020, Vola.ro a lansat Vola Boats, un serviciu de închiriat ambarcațiuni dezvoltat în parteneriat cu Boataround.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.