Vola.ro: Prețul mediu al biletelor de avion a scăzut cu 24%

Impactul pandemiei de coronavirus asupra călătoriilor si asupra industriei aeriene a generat, încă de acum 6 luni, supoziții mai sumbre sau mai pozitive. Specialiștii Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, au realizat prima analiza a călătoriilor cu avionul după aceste 6 luni de schimbări si incertitudini.

Iată rezultatele, transmise ZIUA CARGO:

Cea mai importantă concluzie confirmă faptul că prețurile biletelor de avion au scăzut în ultima jumătate de an cu 24% fata de aceeași perioadă a anului trecut. A fost, fără îndoială, un început de vară cu mai puține călătorii cu avionul, însă lunile august si septembrie au mai recuperat din pierderea perioadei martie-iulie.

Romanii au reluat treptat călătoriile cu avionul, s-au obișnuit cu purtarea măștii de protecție in aeroport si in timpul zborului si au înțeles că riscurile călătoriei cu avionul nu sunt mai mari decât expunerea în alte situații.

Cum s-a schimbat  turismul: Călătorii mai puține și prețuri cu un sfert mai mici

În vara anului 2020, românii au cumpărat bilete de avion cu aproximativ 24% mai ieftine decât în anul anterior. Potrivit datelor furnizate de Vola.ro, prețul mediu al unui bilet de avion în vara 2020 a fost de 154 euro, comparativ cu 199 euro în 2019. Cele mai mari scăderi de prețuri au fost spre destinațiile din Italia, unde tarifele au scăzut cu până la 45%, iar prețul mediu al unui bilet de avion fiind de 112 euro. 

Volumul zborurilor interne a suferit scăderi importante în contextul pandemiei

În absența festivalurilor, concertelor și evenimentelor mari, s-a înregistrat o scădere de 50% la biletele emise pentru zboruri interne. 

Călătoriile pentru studii sau către locul de muncă sunt singurele care nu au înregistrat scăderi importante

Dacă vacanțele au stat sub semnul rezervărilor de ultim moment, românii au continuat să călătorească cu avionul la locul de muncă din afara tării sau la studii. Astfel, principalele destinații spre care românii și-au îndreptat atenția sunt cele cu mari comunități de români, precum Marea Britanie, Italia, Spania, Germania și Franța. 

Estimări pentru viitor: Cererea pentru bilete de avion va crește treptat, urmând să atingă un nivel comparativ cu cel din 2019 abia în 2022 

Experții se așteaptă ca prețurile biletelor de avion să se mențină scăzute și în prima parte a anului 2021 pentru a încuraja reluarea călătoriilor cu avionul. De asemenea, conform datelor Vola.ro și estimărilor companiilor aeriene, cererea pentru bilete de avion va crește treptat, urmând să atingă un nivel comparativ cu cel din 2019 în abia in 2022. Vizitarea rudelor și a prietenilor va fi printre principalele motive de călătorie ale românilor, în vreme ce segmentul de business va avea cea mai lentă revenire dintre toate. 

Claudia Tocilă

„Estimăm că veniturile noastre de anul acesta vor fi cu 40% mai mici comparativ cu 2019, iar primul an de creștere post-pandemie va fi 2022, când sperăm să revenim la nivelul cifrelor rulate în 2019. În ceea ce privește numărul biletelor de avion vândute, estimările de anul acesta indică o scădere de 54% comparativ cu 2019, în vreme ce la anul ne așteptăm la un declin de 15% versus 2019. Auspiciile pentru 2022 sunt ceva mai favorabile și ne propunem o creștere de 10% a numărului de bilete de avion vândute. Ne așteptăm ca în 2021 destinațiile cele mai căutate să fie cele europene și mizăm că “motorul” călătoriilor va fi comunitatea românească din diaspora”, a declarat Claudia Tocilă, Director de Marketing la Vola.ro.

Vola.ro oferă asistență clienților afectați de anulările și modificările de zboruri

Conform statisticilor Vola.ro, față de o lună normală, în timpul stării de urgență, aproximativ 95% dintre zborurile clienților lor au fost anulate, iar vânzările de bilete au scăzut până la un minim de -88% în luna aprilie. Peste 40.000 de clienți ai Vola.ro au fost afectați de modificările de zboruri, pagubele ridicându-se la circa 6 milioane de euro, însă 71% dintre aceștia au primit deja soluții de rambursare în valoare totală de peste 4.2 milioane de euro. Vola.ro continuă eforturile de rambursare a tuturor pasagerilor afectați de anularea zborurilor în perioada martie – august 2020. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.