Volkswagen renunţă la Turcia şi extinde producţia în Slovacia

Constructorul german de automobile Volkswagen va muta producția vehiculului său Passat și a modelului premium Škoda Superb la uzina sa din Bratislava, după ce, iniţial, a vrut să producă cele două maşini în Turcia, informează publicaţia The Slovak Spectator.

Mai mult, investiția ar trebui să fie mult mai mare decât spera guvernul Igor Matovič în vară, a raportat cotidianul Denník N.

Volkswagen alesese Turcia pentru noua sa fabrică din Europa de Est, după ce analizase mai multe posibile locaţii, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria. În Manisa, la 40 km de Izmir (grav afectat de cutremurul recent), ar fi urmat să se construiască o uzină cu o capacitate anuală de producţie de 300.000 de vehicule. Facilitatea de producţie, în valoare de 1,3 miliarde euro, urma să construiască modele Volkswagen Passat şi Skoda Superb, începând din 2022.

În iulie însă, Volkswagen a anunţat că renunţă la acest plan, pe fondul scăderii semnificative a cererii pentru autoturisme noi, în contextul pandemiei de coronavirus.

Grupul auto a semnat un memorandum cu Executivului de la Bratislava, sugerând o investiție de 500 de milioane de euro. Potrivit unor informații recente, investiția poate ajunge până la 1 miliard de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.