Volvo Cars elimină varianta diesel din motorizarea noului sedan S60

Noul sedan Volvo S60 – care va fi lansat spre finalul acestei primăveri – va fi primul Volvo produs fără varianta de motorizare diesel, evidențiind angajamentul Volvo Cars pe termen lung pentru un viitor conturat dincolo de tradiționalele motoare cu combustie.

Toate noile modele Volvo lansate începând cu 2019 vor fi disponibile fie în varianta hibrid și motor pe benzină, fie hibrid plug-in și motor pe benzină, fie vehicul full electric. Aceasta este cea mai comprehensivă strategie de electrificare din industria auto și Volvo Cars a fost primul producător auto tradițional care și-a luat angajamentul electrificării în iulie 2017.

”Viitorul nostru este electric și nu vom mai dezvolta noi generații de motoare diesel”,spune Håkan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars. ”Vom renunța treptat la mașini care au doar motor cu combustie internă, înlocuindu-le cu versiuni hibride cu motor pe benzină ca opțiune tranzitorie în drumul nostru către electrificarea completă. Noul S60 reprezintă următorul pas în acest angajament.”

Luna trecută, Volvo Cars și-a consolidat strategia sa de electrificare, declarând că obiectivul este ca mașinile complet electrice să reprezinte până la 50% din vânzările globale ale companiei până în 2025. Anunțul a fost făcut în cadrul Beijing Auto Show 2018, poziționând compania ca jucător puternic în China, cea mai importantă piață mondială a automobilelor electrificate.

Noul S60, un sedan premium de dimensiuni medii, are la bază platforma scalabilă SPA dezvoltată de Volvo Cars, care stă și la baza modelelor premiate din seria 60 și 90. Varianta estate a lui S60, V60, a fost lansat la începutul anului în Stockholm.


La început, noul S60 va fi disponibil cu o gamă de motoare pe benzină cu patru cilindri Drive-E, dar și cele două versiuni plug-in hibid cu motor pe benzină. Versiunile mild hybrid vor fi disponibile începând de anul viitor.

Producția noului S60 va începe în această toamnă în noua unitate de producție din Charleston, Carolina de Sud. Fabrica din Charleston va fi singura unitate de producție pentru noul S60, ceea ce înseamnă că modelele S60 construite în SUA vor fi vândute pe piața americană, dar și peste oceane prin exporturi.

Volvo Car Group în 2017

Pentru anul financiar 2017, Volvo Car Group a ajuns la un profit operațional record de 14.061 MSEK (11.014 MSEK în 2016). Veniturile în această perioadă s-au ridicat la 210.912 MSEK (180.902 MSEK). Pentru anul 2017, vânzările globale au ajuns la un număr record de 571.577 de mașini vândute, o creștere de 7,0% în comparație cu 2016. Rezultatele evidențiază transformările financiare și operaționale ale Volvo Cars din ultimii ani, poziționând compania pentru următoarea sa etapă de creștere.

Despre Volvo Car Group

Volvo a început să producă în anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este una dintre cele mai cunoscute și respectate brand-uri auto din lume, cu vânzări de 571.577 mașini în aproximativ 100 de țări în anul 2017. Din 2010 Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. Inițial compania a făcut parte din Volvo Group din Suedia – până în 1999, când compania a fost cumpărată de Ford Motor Company din SUA.

În România, autoturismele Volvo sunt distribuite de compania EIT sucursala Forum Auto, companie cu aproape 20 de ani de activitate pe piața locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.