Volvo Cars începe la 90 de ani de istorie producția SUV XC60

volvoVolvo Cars, producatorul de automobile premium, va începe din această lună producția noului său SUV XC60 în fabrica din Gothenburg, Suedia. Producția noului XC60 marchează 90 ani de la momentul lansării primei mașini Volvo, ÖV4, pe 14 aprilie 1927.

Primul Volvo a fost vândut într-un număr total de 275 de exemplare, un volum modest de vânzări chiar și pentru acele vremuri.

Noul XC60 va înlocui cel mai bine vândut model din cei 90 de ani de istorie Volvo.

Noul XC60 înlocuiește modelul original

Modelul original XC60 a devenit încă din anul lansării sale, în 2008, un fenomen la capitolul vânzări – înregistrând de la an la an creșteri remarcabile.

volvo 5

La 7 ani de la momentul lansării a fost declarat cel mai bine vândut model SUV premium din Europa in segmentul mediu. Chiar și acum, dupa 9 ani, reușește să-și mențină această poziție.

Actualul XC60 reprezintă 30% din vânzările Volvo la nivel global – 966,000 de mașini – și, în această lună, se preconizează depășirea cifrei de 1,000,000.

Compania Volvo este mândră de istoria sa. Cei 90 de ani de experiență acumulată au fost extraordinari însă, următorii 10 pe care urmează să-i parcurgem până la aniversarea de 100 de ani, vor depăși orice așteptare întrucât ne concentrăm intens pe conducere autonomă, electrificare și conectivitate. Iar noul XC60 integrează tocmai aceste direcții.” – a declarat Håkan Samuelsson, Directorul Executiv al Volvo Cars.

volvo 05

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.