Volvo lansează noul V60 cu 5 uși

Volvo Cars, producătorul de autoturisme premium, a dezvăluit noul V60 cu cinci uși, mașina estate premium de dimensiuni medii, subliniind poziția companiei suedeze ca producător de mașini care combină frumusețea cu calitățile practice.

Mașina a fost lansată în habitatul ei natural – pe aleea casei unei familii din Stockholm – evidențiind genealogia Volvo Cars pentru estate-urile de familie și marcând modul în care design-ul versatil al lui V60 safisface nevoile diverse și realitățile din viața unei familii moderne.

Puțini producători de mașini se pot compara cu istoria și credibilitatea Volvo Cars în construirea de mașini estate practice și versatile, cu design bine realizat.

”Șoferii mașinilor estate de familie sunt clienți importanți pentru business-ul nostru și au fost mereu de-a lungul generațiilor”, a spus Håkan Samuelsson, Președinte și CEO al Volvo Cars. ”Noul V60 onorează și duce mai departe această tradiție.”

Motoarele Volvo diesel D3 150CP și pe benzină T4 190CP sunt de asemenea adăugate pentru a lărgi gama disponibilă pentru XC40. 

Noul V60 este construit pe platforma Scalable Product Architecture (SPA), arhitectură folosită și în construcția modelului premiat XC60 și a celor patru modele de top din seria 90, acestea reprezentând forța colectivă din spatele vânzărilor record ale companiei la nivel global și a performanțelor din ultimi ani.

V60 construit pe SPA introduce un nou standard în segmentul mașinilor estate premium de dimensiuni medii cu un interior luxos, spațiu generos, conectivitate avansată, plus cele mai recente sisteme de suport pentru șofer și tehnologii de siguranță Volvo Cars.

”V60 este cu adevărat la centrul brandului Volvo”, a spus Robin Page, Vice-Președinte Senior Design al Volvo Cars. ”Este rafinat, are prezență și proporții plăcute, oferind totodată versatilitate și calități practice.”

În premieră pentru segment, clienții pot accesa noul V60 prin serviciul de abonare premium Volvo Cars numit Care by Volvo*, care oferă accesul la o mașină printr-un abonament cu o sumă fixă lunară în locul deținerii automobilului. Prin Care by Volvo, să ai o mașină devine la fel de transparent și de simplu ca deținerea unui telefon mobil. 

În acord cu anunțul Volvo Cars de a fi primul producător auto care oferă versiuni electrificate pentru toate modelele noi începând din 2019, V60 vine cu două opțiuni de motorizări plug-in hybrid: varianta de motor pe benzină cu T6 Twin Engine AWD, care generează 340 CP, și varianta de motor pe benzină cu T8 Twin Engine AWD, care generează 390 CP.

La alegerea motorizărilor pe benzină beneficiezi de sistemele de propulsie T5 și T6. Șoferii care preferă diesel pot alege între motoare D3 și D4.

Noul V60 întărește poziția Volvo Cars ca lider al industriei în materie de siguranță, cu o listă comprehensivă de funcționalități de siguranță care vin ca dotare standard, incluzând sisteme de suport avansate pentru șofer cunoscute de la XC60 și modelele seriei 90, transformând noul V60 în una dintre cele mai sigure mașini de pe șosea.

Tehnologia City Safety Autobrake folosește frânarea automată și sistemele de detecție pentru a oferi asistență șoferului la evitarea potențialelor coliziuni și este singurul sistem de pe piață care poate recunoaște pietoni, cicliști și animale mari. În premieră mondială, City Safety acționează frânarea automată pentru a atenua coliziunile ce urmează să se întâmple.

Sistemul Pilot Assist – care oferă șoferului suport la virare, accelerare sau frânare pe drumuri bine marcate la viteze de până la 130 km/h – a fost îmbunătățit cu performanțe la viraj în curbe. De asemenea, V60 include Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation și alte sisteme de asistență la virare. Sistemul opțional Cross Traffic Alert cu frânare automată îmbunătățește siguranța pentru pasagerii mașinii și ceilalți participanți la trafic.

Sistemul de infotainment Sensus al Volvo Cars este perfect compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto și 4G, menținând șoferul permanent conectat. Sistemul este controlat cu ajutorul unui ecran tactil similar unei tablete care combină funcțiile mașinii, navigarea, serviciile de conectivitate și aplicațiile de entertainment. 

#NoulV60

Notă editorilor:
Care by Volvo este momentan disponibilă pentru consumatorii din Germania, Italia, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii și SUA. Disponibilitatea, detaliile și condițiile pentru Care by Volvo pentru piețele individuale pot varia. Clienții sunt sfătuiți să contacteze dealerii Volvo Cars locali pentru mai multe informații. Vom reveni la momentul potrivit cu detalii privind la disponibilitatea Care by Volvo în piața din România.

Download imagini

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Volvo Car Group în 2017

Pentru anul financiar 2017, Volvo Car Group a ajuns la un profit operațional record de 14.061 MSEK (11.014 MSEK în 2016). Veniturile în această perioadă s-au ridicat la 210.912 MSEK (180.902 MSEK). Pentru anul 2017, vânzările globale au ajuns la un număr record de 571.577 de mașini vândute, o creștere de 7,0% în comparație cu 2016. Rezultatele evidențiază transformările financiare și operaționale ale Volvo Cars din ultimii ani, poziționând compania pentru următoarea sa etapă de creștere.

Despre Volvo Car Group

Volvo a început să producă în anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este una dintre cele mai cunoscute și respectate brand-uri auto din lume, cu vânzări de 571.577 mașini în aproximativ 100 de țări în anul 2017. Din 2010 Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. Inițial compania a făcut parte din Volvo Group din Suedia – până în 1999, când compania a fost cumpărată de Ford Motor Company din SUA.

În 2017, Volvo Cars a angajat aproximativ 38.000 (30.400) de persoane full-time. Sediul central și departamentele de product development, marketing și administrare operațională ale Volvo Cars sunt localizate în principal în Göteborg, Suedia. Sediul central al Volvo Cars pentru China este situat în Shanghai. Principalele fabrici de producție ale companiei sunt situate în Göteborg (Suedia), Ghent (Belgia), Chengdu și Daqing (China), în timp ce motoarele sunt fabricate în Skövde (Suedia) și Zhangjiakou (China), iar componentele în Olofström (Suedia).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.