Volvo XC40 a primit 5 stele la evaluarea Euro NCAP

Volvo XC40 a primit cinci stele și rating-uri de top în cadrul testelor Euro NCAP 2018, adăugând un nou premiu în palmares. Astfel, XC40 devine una dintre cele mai sigure mașini pe șosea, alăturându-se performanțelor obținute anterior de SUV-urile Volvo din seria 60 și 90. 

Iată și celelalte precizări, în comunicatul remis redacției:

Testările Euro NCAP 2018 au fost cele mai dure de până acum, cu noi provocări privind tehnologiile de siguranță, incluzând detectarea cicliștilor cu frânare automată și sisteme de menținere a benzii de mers în situații de urgență. Per ansamblu, noul XC40 a obținut cel mai mare scor de siguranță dintre toate mașinile testate sub noul sistem.

”Noul XC40 este una dintre cele mai sigure mașini de pe piață”, spune Malin Ekholm, șef al Volvo Cars Safety Centre. ”Acest model Volvo are cea mai largă gamă de dotări standard în materie de siguranță dintre toate SUV-urile compacte existente pe piață, ajutând șoferii să detecteze și să evite coliziunile, să rămână în siguranță pe banda lor de mers și să reducă impactul la părăsirea accidentală a carosabilului.”

Toate mașinile Volvo testate, care sunt de vânzare în prezent, au primit cinci stele în cadrul evaluării lor Euro NCAP. Anul trecut, XC60 a fost numit cel mai performant off-roader de mari dimensiuni și mașina cu cele mai bune performanțe generale în cadrul Euro NCAP 2017 la secțiunea ”Cel mai bun în clasă”. XC90 a primit aceeași evaluare în 2015.

În martie, XC40 a fost numită Mașina Anului 2018 în Europa, fiind primul Volvo ce obține prestigiosul premiu. De atunci, este una dintre cele mai bine vândute mașini Volvo. Compania a anunțat în mai că va extinde capacitatea de producție pentru a face față cererii copleșitoare pentru acest model SUV compact.

Volvo Car Group în 2017

Pentru anul financiar 2017, Volvo Car Group a ajuns la un profit operațional record de 14.061 MSEK (11.014 MSEK în 2016). Veniturile în această perioadă s-au ridicat la 210.912 MSEK (180.902 MSEK). Pentru anul 2017, vânzările globale au ajuns la un număr record de 571.577 de mașini vândute, o creștere de 7,0% în comparație cu 2016. Rezultatele evidențiază transformările financiare și operaționale ale Volvo Cars din ultimii ani, poziționând compania pentru următoarea sa etapă de creștere.

Despre Volvo Car Group

Volvo a început să producă în anul 1927. Astăzi, Volvo Cars este una dintre cele mai cunoscute și respectate brand-uri auto din lume, cu vânzări de 571.577 mașini în aproximativ 100 de țări în anul 2017. Din 2010 Volvo Cars este deținută de Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) din China. Inițial compania a făcut parte din Volvo Group din Suedia – până în 1999, când compania a fost cumpărată de Ford Motor Company din SUA.

În România, autoturismele Volvo sunt distribuite de compania EIT sucursala Forum Auto, companie cu aproape 20 de ani de activitate pe piața locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.