VW Comerciale reia producția, gradual, din 27 aprilie

Uzinele Volkswagen Vehicule Comerciale din Hanovra (Germania), Poznań și Września (ambele din Polonia) vor începe treptat din nou producția la niveluri reduse de capacitate, începând de luni, 27 aprilie, după aproximativ 5 săptămâni de la închidere.

Procesul de pornire se va fi influențat de disponibilitatea pieselor, condițiile stabilite de guvernul german și UE, evoluția piețelor de vânzări și abordarea operațională a producției care rezultă din aceasta. Independent de acești factori, respectarea măsurilor extinse de protecție a sănătății lucrătorilor va fi întotdeauna prioritatea producătorului german, conform unui comunicat de presă.
Josef Baumert, membru al consiliului de administrație pentru producție și logistică la VW Vehicule Comerciale: „Suntem încântați că, în scurt timp, vom putea începe din nou producția, eșalonată. Protejarea sănătății angajaților noștri are prioritate absolută în acest proces. Am dezvoltat un pachet cuprinzător de măsuri pentru acest lucru și deja lucrăm intens în echipe mici la pregătirea instalațiilor, pentru a putea, de exemplu, să mențină distanțe adecvate, să punem în aplicare standarde de igienă mai ridicate și, acolo unde este necesar, să asigurăm protecție echipamente. De asemenea, continuăm să urmărim foarte îndeaproape situația. Dialogul și abordarea adoptată în cadrul grupului, precum și, de exemplu, recomandările Institutului Robert Koch continuă să joace un rol cheie în modul în care procedăm. ”

„Este un semnal bun pentru economie și public, dacă suntem capabili să arătăm o cale de ieșire din închidere. Pentru noi, ca și Works Council, sănătatea colegilor noștri este punctul principal. Prin urmare, vom urmări extrem de îndeaproape întreaga dezvoltare în legătură cu COVID-19”, spune Bertina Murkovic, președintele Work Council  VW Vehicule Comerciale.
În ultimele săptămâni, un plan de 100 de puncte a fost elaborat în cadrul Grupului Volkswagen, conceput pentru a permite reluarea producției, ținând cont în totalitate de protecția sănătății lucrătorilor. Toate măsurile se aplică și companiilor externe și furnizorilor care lucrează în uzinele companiei. „Împreună, până acum, am condus echipele noastre în siguranță, prin criza coronavirusului. Întreruperea producției, împreună cu multe lucrări efectuate de acasă a fost singura și decizia corectă de luat. Implementarea acestei întreprinderi unice a funcționat foarte bine. Acum, de asemenea, în timpul repornirii, nu ne vom lăsa și vom implementa foarte riguros măsurile de siguranță și igienă ”, explică Thomas Edig, membru al Consiliului de administrație al VW Vehicule Comerciale, responsabil HR.

Ca parte a procesului de reluare, compania extinde masiv măsurile de precauție pentru sănătate și mai mult pe baza recomandărilor autorităților de sănătate. Procesele de producție sunt optimizate și se aplică distanțe minime riguroase și standarde de igienă sporite în toate domeniile. Lista de măsuri include reguli concrete privind igiena și menținerea distanțelor, protejarea obligatorie a gurii și nasului în zonele în care păstrarea distanței de 1,5 metri nu este posibilă, curățarea mai frecventă, eșalonarea la începutul și sfârșitul turelor pentru a evita contactul și încurajarea tuturor lucrătorilor să-și ia propria temperatură înainte de a începe munca în fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.