Week-end cu 10 morti si 53 de raniti grav in 58 de accidente

 

La dispeceratul Centrului Operational din IGPR au fost inregistrate in acest sfarsit de saptamana 58 de accidente, soldate cu 10 morti si 53 de raniti grav. Cele mai multe accidente s-au produs sambata, iar daca punem la socoteala si tragedia din Austria, unde un microbuz a intrat intr-un stalp de pe autostrada, iar 3 persoane au murit si alte 8 au fost ranite grav, numarul romanilor decedati ajunge la 15.

 

Vineri s-au produs 8 accidente, soldate cu 2 morti si 7 raniti grav. Principalele cauze generatoare: traversarea neregulamentara, neadaptarea vitezei si conducerea imprudenta.

Sambata s-au inregistrat 24 de accidente, soldate cu 4 morti si 19 raniti grav. Vinovati: in 14 situatii – conducatorii auto; in 2 situatii – biciclisti; in 8 situatii – pietonii. In unul dintre accidente a cazut victima un copil copil de 13 ani, care a fost accidentat mortal, sambata seara, de un autoturism scapat de sub control si iesit de pe carosabil, in comuna argeseana Stolnici. Alte doua persoane au fost ranite. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges, agent Laura Folea, cele trei victime, un adult si doi copii, se aflau pe o banca, in fata unui magazin. Ei au fost loviti in plin de un autoturism al carui sofer a adormit la volan.

In alt accident, o ambulanta inmatriculata in judetul Neamt a fost tamponata de un taximetrist, in Iasi, in timp ce transporta o pacienta spre Spitalul de Neurochirurgie \”Nicolae Oblu\”. Subcomisarul Madalin Taranu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Iasi, a declarat ca ambulanta, care circula cu semnalele acustice si luminoase in functiune, a trecut pe culoarea rosie a unuia dintre semafoarele amplasate pe bulevardul Independentei. In acelasi timp, de pe o strada laterala, un taxi a trecut pe culoarea verde a semaforului, moment in care cele doua autovehicule s-au ciocnit. In urma impactului, medicul ambulantei s-a ales cu traumatisme usoare la membrele superioare. Pacienta din ambulanta, in varsta de 63 de ani, care trebuia dusa la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi in urma unui accident vascular cerebral, nu a patit nimic in timpul accidentului, deoarece era legata de la targa. Ea a fost preluata de o ambulanta apartinand SAJ Iasi si dusa la Spitalul de Neurochirurgie.

Un accident de circulatie s-a petrecut sambata dimineata, pe bulevardul Kiseleff din Capitala, intre Arcul de Triumf si Piata Presei Libere. In jurul orei 9,00, soferul unui autoturism care circula dintre Piata Presei catre Arcul de Triumf a pierdut controlul volanului si a lovit in plin un copac. Soferul si pasagerul din masina au fost raniti usor si au fost dusi la spital.

 

Trei morti intr-un microbuz intrat intr-un stalp pe autostrada in Austria

Trei persoane de cetatenie romana si-au pierdut viata si alte 5 au fost grav ranite intr-un accident produs sambata dimineata la ora 6.00, in Austria, pe autostrada A1, in apropiere de Asten. Un microbuz inmatriculat in Romania, cu 8 persoane la bord, rula spre Viena. Din cauze necunoscute inca, soferul a pierdut controlul volanului, iar acesta s-a lovit de un stalp din beton. Ocupantii unui al doilea microbuz romanesc, care se afla in urma celuilalt, au asistat, neputinciosi, la accident. Cele trei persoane de cetatenie romana – doi barbati si o femeie – care au decedat la locul accidentului erau membre ale aceleiasi familii din judetul Covasna. La locul accidentului au fost trimise sapte masini de interventie, doua ambulante si un elicopter medical. Partea din fata a autovehiculului a fost complet distrusa. Ministerului Afacerilor Externe a anuntat ca cei cinci raniti au fost internati la doua spitale din Linz si Wels. Personalul misiunii romanesti este in contact si cu cetatenii romani pentru acordarea asistentei consulare.

Duminica au avut loc 26 de accidente cu 4 morti si 27 de raniti grav. Vinovati: in 21 situatii – conducatorii auto; in 3 situatii – pietonii; in o situatie – biciclist; in o situatie – carutas. Principalele cauze generatoare: conducerea imprudenta, neadaptarea vitezei si traversarea neregulamentara.

Magda SEVERIN

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.