Zborurile cele mai ieftine, spre Germania

tarom-avion1Zborurile cele mai ieftine din România au fost anul acesta spre Germania, de la 6 euro, iar destinația preferată de city-break a fost Roma, arată o statistică a Vola.ro.

Anul 2016 a fost un an bun pentru companiile low-cost, care au vândut bilete din România spre Germania cu prețuri foarte mici. Un zbor spre Berlin a început de la 6 euro dus-întors.

În medie, călătorii au cheltuit 92 euro pentru un bilet de avion dus-întors pe ruta București-Romă.

Prețurile medii din capitală spre cele mai populare destinații din străinătate au fost: 129 euro pentru destinația Londra, 150 euro spre Madrid, iar prețurile biletelor pentru Paris și Barcelona au oscilat între 170-180 euro.

Cel mai scump bilet de avion cumpărat prin intermediul Vola.ro a fost un bilet pe ruta București – Calgary (Canada), pentru care o persoană a plătit peste 4.400 de EUR, cu 3 zile înainte de data plecării.

În general, turiștii români și-au rezervat vacanța cu aproximativ o lună și jumătate înainte, în cazul sejururilor, și cu 2 luni și jumătate înainte, în cazul city break-urilor. Având în vedere perioadele în care românii au rezervat biletele în anul 2016, cele mai multe bilete de avion au fost achiziționate în luna septembrie, iar în luna ianuarie au fost înregistrate cele mai puține cereri.

Roma, destinația preferată de city-break

În cazul city break-urilor, Roma a fost cea mai populară destinație în rândul clienților Vola.ro. Barcelona, Veneția, Londra și Paris au completat topul primelor cinci destinații de city break. În general, turiștii au optat pentru city break-uri de două persoane, cu durata de 3-4 nopți. Recordul anului 2016 a fost un city break de 6.500 euro, la Amsterdam, pentru un grup de 8 persoane, care a inclus 4 nopți de cazare, transport cu avionul și excursii opționale.

Turiștii români au plătit în medie 440 de euro de persoană pentru un city-break în afară țării, cu transportul și cazarea incluse. Pentru un city-break la Barcelona au scos din buzunar în jur de 770 euro, iar pentru destinații ca Veneția-560 euro. Cei mai norocoși dintre aceștia au profitat de ofertele Vola.ro și au mers în Roma pentru 2 nopți, cu doar 89 euro de persoană.

Vola.ro este cea mai mare agentie online de turism din Romania, avand, inca de la infiintare, o dinamica exploziva, atat ca cifra de afaceri, cat si ca numar de angajati si clienti. Vola.ro deserveste persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: bilete de avion de linie si low-cost, rezervari hoteluri, city break-uri, vacante, asigurari medicale de calatorie si servicii de rent-a-car.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.