Zeci de mii de litri de combustibil, transportati ilegal, confiscati

In cursul saptamanii trecute, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Suceava, impreuna cu inspectori ai Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale, au identificat, in Municipiul Suceava, o autocisterna condusa de Nicolae S., incarcata cu aproximativ 38.800 de litri de combustibil.

Din primele verificari, politistii au retinut ca barbatul, de 34 de ani, din Ploiesti, conducator auto la o societate comerciala din comuna Targsoru Vechi, Judetul Prahova, nu avea asupra sa documente de provenienta.

In cauza s-a dispus conducerea autovehiculului la sediul Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Suceava unde, impreuna cu inspectorii vamali, s-a masurat si cantarit combustibilul din autocisterna. Autocisterna sigilata urmeaza a fi inaintata laboratorului central al Autoritatii Nationale a Vamilor Bucuresti, pentru stabilirea exacta a tipului de combustibil, intrucat exista suspiciuni cu privire la calitatea si tipul produsului. In timpul cercetarilor, conducatorul auto a prezentat mai multe documente de provenienta a marfii in xerocopie, nelizibile, emise de firme cu sediul in Judetul Prahova si Municipiului Bucuresti, datate din 17 mai a.c..

In cauza s-a inregistrat dosar penal, efectuandu-se cercetari fata de Nicolae S., sub aspectul comiterii infractiunii prevazuta de art. 296 indice 1 lit. e din Legea 571/2003 privind Codul fiscal. De asemenea, inspectorii vamali au dispus sanctionarea transportatorului cu suma de 100.000 de lei, confiscarea autotractorului, a semiremorcii si a cantitatii de 38.800 de litri de combustibil, susceptibil a fi motorina. Valoarea combustibilului confiscat este de aproximativ 166.840 de lei, iar a autovehiculului de aproximativ 126.000 de lei. Cercetarile sunt continuate de politisti, impreuna cu organele fiscale si D.J.A.O.V. Suceava.

Raluca MIHAILESCU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.