Zeci de trenuri, anulate din cauza viscolului

cale-ferata-cfr-iarna-zapada-60-jean-mihai-palsuZeci de trenuri au fost anulate din cauza viscolului iar alte zeci au întârzieri mari, din cauza viscolului și ninsorilor care s-au abătut peste jumătate din țară.

În 6 județe este CodCFR Călători a anulat vineri dimineață 42 de trenuri care circulă în zonele cele mai afectate de viscol, respectiv județele Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița și Călărași, au fost anulate, a anunțat

Vezi lista trenurilor anulate poate fi vizualizată AICI.

Cu toate că pentru data de 6 ianuarie a.c. s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București – Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație, se precizează pe site-ul companiei.

CFR Călători a  instituit Comandamentul de iarnă pe raza Sucursalelor din Sudul și Estul țării iar echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție.

Reprezentanții companiei precizează, totodată, că s-au organizat cu locomotive diesel și în alte locații feroviare, în situația în care circulația cu automotoare va fi dificilă.

“Au fost pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încalzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane”, precizează compania.

Depozitele de combustibil sunt asigurate cu combustibilul necesar iar stațiile de preîncălzit vagoane funcționează la parametri normali.

“CFR Călători și CFR Infrastructură colaborează operativ și centralizat, astfel încât personalul de serviciu din trenurile aflate în parcurs și cel din gări să poată lua împreună cele mai potrivite măsuri pentru prevenirea situațiilor neplăcute pentru pasageri. Personalul feroviar este la dispoziția pasagerilor, oferindu-le asistență în gări și la bordul trenurilor”, mai arată CFR Călători.

Pasagerilor li se recomandă ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre condiţiile meteo şi să solicite informaţii despre eventualele întârzieri şi anulări produse în traficul feroviar la staţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, precum şi la telefon 021/9521.

Imagine: Jean-Mihai Pâlșu

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.