Ziua internaţională a controlorilor de trafic aerian

În 20 octombrie este sărbătorită, anual, Ziua internaţională a controlorilor de trafic aerian. Instituţia care dirijează traficul aerian în România pentru aeronavele civile şi militare este Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA, înfiinţată în anul 1991. 
foto: Facebook ROMATSA
„Astăzi sunt celebrați acești profesioniști care vegheaza la siguranța și eficiența zborurilor, în fiecare moment. La mulți ani, #CTA!”, transmite ROMATSA, pe Facebook.
 

Tot pe 20 octombrie este aniversarea Federaţiei Internaţionale a Asociaţiilor Controlorilor de Trafic Aerian (IFATCA), înființată în această zi din anul 1961. IFATCA reuneşte asociaţii din 137 de state, cu peste 50.000 de controlori de trafic la nivel internaţional.

În 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus şi a restricțiilor impuse pentru combaterea acesteia, activitatea controlorilor de trafic aerian a fost cu atât mai importantă pentru dirijarea în siguranţă a aeronavelor cu respectarea eforturilor de igienizare.

Celebrarea acestei zile reaminteşte de rolul important al activităţii depuse, în turnurile de control, de controlorii de trafic care asigură desfăşurarea traficului aerian în condiţii de siguranţă şi de eficienţă.

Dirijarea traficului aerian a evoluat de la o activitate bazată pe pricepere şi cunoştinţe la o muncă sofisticată şi dependentă de tehnologie. Importanţa controlorului de trafic rămâne esenţială în ceea ce priveşte traficul aerian.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.