0800.824.453 – linie gratuită pentru consilere psihologică în Sectorul 6

Aveţi probleme legate de stres sau agitaţie mentală exagerată? Atacuri de panică sau stări generale de anxietate? Experimentaţi dificultăţi în rolul de părinte? Există în familie probleme legate de autocontrol în alimentaţie, fumat, alcool sau droguri? Simţiţi des stări precum singuratate, teamă, pesimism, suspiciune?

DGASPC Sector 6 vine în sprijinul cetăţenilor care realizează că au nevoie de un psiholog, chiar şi numai pentru a-şi armoniza relaţia cu copiii/în cuplu sau doar pentru a face faţă conflictelor interioare.

Astfel, prin 4 cabinete de consiliere psihologică pentru adulţi şi copii care funcţionează în incinta Centrului Social Multifuncţional ”Harap-Alb” din Str. Estacadei Nr. 13, Sector 6, se oferă consiliere gratuită. Până în prezent au accesat acest serviciu 165 de persoane.

De asemenea, bucureştenii au la dispoziţie serviciul de tip call-center cu specific de consiliere pe probleme psihosociale, care funcţionează în intervalul orar  08.00 – 16.00 şi oferă consiliere psihologică, orientare şi informare pe probleme sociale unor persoane care au nevoie de îndrumare şi suport emoţional, făcând posibile intervenţii rapide în cazul unor situaţii urgente.

La celălalt capăt al firului se află consilieri experimentaţi pe probleme psihologice, capabili să asculte şi să detensioneze situaţii familiale sau stări psihice conflictuale.

Telverde 0800.824.453 a fost înfiinţat în cadrul proiectului finanţat din fonduri europene nerambursabile “Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului Social Multifuncţional Harap-Alb”, finalizat în luna mai a anului trecut.

În urma implementării proiectului, 290 copii cu vârste între 3 luni şi 4 ani, din Sectorul 6, au şansa la educaţie şi beneficiază de un loc în Centrul “Harap-Alb”.

Printre rezultatele proiectului se mai numără creşterea spaţiilor destinate serviciilor sociale de consiliere şi integrare socială, creşterea numărului de specialişti care se ocupă de cazurile sociale din comunitate, reducerea cererilor de servicii sociale nesoluţionate, îmbunătăţirea serviciilor sociale oferite, accesibilizarea mediului fizic pentru persoanele cu dizabilităţi şi scăderea cheltuielilor la factura energetică prin amplasarea unor celule fotovoltaice. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.