Update! 27 de trenuri anulate miercuri

CFR Călători a anulat astăzi 27 de trenuri, “pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire şi pentru adaptarea circulaţiei feroviare la posibilităţile efective”.

Din cele peste 1200 de trenuri ale CFR Călători, până la această oră, s-a luat decizia anulării trenurilor din anexa (click aici), iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice.

În plus, anulările se realizează în special pentru trenurile formate din automotoare Desiro (Săgeata Albastră). Pe fondul temperaturilor foarte scăzute, acestea sunt mai expuse problemelor tehnice de funcţionare. 

Pe secţiile Slobozia Veche – Urziceni şi Medgidia – Tulcea Oraş, trenurile în circulaţie sunt remorcate în continuare cu locomotive Diesel electrice.

În toate unitățile CFR Călători (revizii, depouri, etc) se intervine constant pentru asigurarea condițiilor necesare desfăşurării în siguranţă a călătoriei cu trenul. De asemenea, sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă. În situaţia apariţiei unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren redistribuie călătorii, în măsura posibilităţilor, în alte vagoane şi li se acordă asistenţa necesară.

Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile de temperaturi foarte scăzute, recomandăm pasagerilor să acceseze informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor, astfel:

“Prioritatea noastră este de a lua măsurile necesare pentru ca toţi cei care călătoresc cu trenul, în această perioadă, să ajungă în siguranţă la destinaţie”, mai precizează CFR Călători.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.