Update! 51 de trenuri anulate şi două blocate între Dragoş Vodă şi Ciulniţa

CFR Călători a anulat astăzi 51 de trenuri – după cele 64 de duminică -, iar două garnituri au rămas blocate între Dragoş Vodă şi Ciulniţa, din cauza viscolului şi zăpezii.

UPDATE ora 16.oo: Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, anunţă că au fost anulate 51 de trenuri, după ce compania anunţase numai 12 în această dimineaţă.

“Între Dragoş Vodă şi Ciulniţa s-au format suluri de zăpadă care au îngreunat înaintarea trenurilor spre/dinspre Constanţa.Vagoanele de la IR 1822, Arad – Constanta, în care se află aproximativ 200 de pasageri. Din cauza manevrelor de cuplare/decuplare a materialului rulant, pe fondul functionării în condiții de temperaturi scăzute a macazurilor, durata de staţionare s-a prelungit iar trenurile au plecat către destinații cu întârzieri de aproximativ 3 ore. Pasagerii au primit ceai cald în Feteşti, prima staţie după reluarea traseului”, precizează compania.

Pasagerii s-au plâns că au fost nevoiţi să stea în ger, deoarece trenul era neîncălzit.

“Aceeași problemă a formării sulurilor de zăpadă a provocat avarii și la  locomotiva trenului IR 1771, Bucureşti Nord – Galaţi.  Acesta staţionează între Traian Sat și Lacu Sărat de la ora 10:35.  În tren se află aproximativ 100 de pasageri, iar sistemul de climatizare nu este afectat, până la această oră. Va fi trimisă o locomotivă de ajutor cu care trenul îşi va continua traseul, după efectuarea manevrelor de cuplare”, anunţă reprezentanţii CFR Călători, la ora 12.15.

Circulaţia feroviară se desfăşoară în continuare în condiții de vânt puternic și ninsori abundente, în special în partea de sud și sud-est a țării. CFR călători estimează că în cursul zilei, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, numărul de trenuri anulate şi minutele de întârziere se vor reduce treptat.

Pentru a permite intervenția cu utilaje şi pentru adaptarea circulaţiei trenurilor, astăzi mai sunt anulate 12 garnituri iar traficul de pasageri va fi preluat, în măsura posibilităţilor, de celelalte trenuri rămase în grafice.

Trenuri anulate: 

  • R 8580 şi R 8581 Ciulniţa – Slobozia Veche şi retur
  • R 8443 şi R 8592 Ciulniţa – Călaraşi Sud şi retur
  • R 7037 Bucureşti Nord – Urziceni
  • R 8151 Urziceni – Ciulniţa
  • R 8584 Ciulniţa – Slobozia Veche
  • R 7381 Brăila – Galaţi
  • R 5201 Mărăşeşti – Miercurea Ciuc
  • R 9051 şi R 9052 Roşiori Nord – Turnu Măgurele şi retur
  • R 7566 Galaţi – Mărăşesti

În continuare, între Urziceni şi Slobozia se circula cu antemergator “Plug de zăpadă”. În zonele afectate de viscol şi ninsori s-a circulat şi se mai circula şi la această ora cu locomotive Diesel, iar pe rutele în care se utilizeaza automotoare, se circulă cu garnituri tractate de locomotive.

Sunt posibile şi alte modificări, fapt pentru care recomandăm pasagerilor să acceseze informaţii legate de situaţia circulaţiei trenurilor, astfel:

De asemenea, pot fi accesate informaţii şi prin intermediul dispeceratelor Comandamentului de iarnă:https://mt.gov.ro/web14/informatii-de-interes-public/comandament-de-iarna/dispecerat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.