95% dintre contribuabilii din Sectorul 1 și-au achitat taxele și impozitele în 2014

Contribuabilii din Sectorul 1 și-au plătit aproape în integralitate taxele și impozitele datorate bugetului local în anul 2014, respectiv 95%, față de 74% în anul 2013. Pentru cei rămași restanți – inclusiv la achitarea amenzilor -, administrația locală a instituit poprire asupra disponibilităților bănești ale acestora. La sfârșitul anului 2014, măsura popririi a fost luată pentru 8.792 contribuabili, persoane fizice.

Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziția cetățenilor o infrastructură modernă și eficientă, pentru a evita cozile la ghișee. Astfel, contribuabilii pot opta pentru plata electronică prin internet banking, plata cu cardul și plata online prin www.ghiseul.ro.

Numai anul trecut, administrația locală a Sectorului 1 a înregistrat 99 de tranzacţii de plată cu cardul la 1.000 de locuitori, în creştere cu 52% faţă de cele din 2013. Pentru această performanță, Primăria Sectorului 1 a primit, pentru al doilea an consecutiv, titlul onorific de “Primăria Viitorului”, fiind câştigătoarea competiţiei naţionale de  plată a taxelor şi impozitelor locale cu cardul.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:

–  confort, rapiditate și independență geografică și temporală;

– nu se plătește comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;

– plățile sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală, astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;

– site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;

– posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat.

Contul IBAN al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul https://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.