A patra zi de grevă la Lufthansa

Piloții de la Lufthansa vor intra în a patra zi de grevă marți, 16 septembrie, când vor fi afectate zborurile de lung curier care ar trebui să decoleze sau sa aterizeze din Frankfurt şi efectuate cu avioane Airbus A380, A330, A340 şi Boeing B747, în intervalul orar 09.00-17.00 (10.00-18.00 ora României). Anunţul a fost comunicat, astăzi, de sindicatul piloţilor Cockpit, aflat în conflict cu conducerea grupului german în legătură cu regimul de prepensionare.

După negocierile eșuate de  la sfârşitul lunii august, Cockpit a organizat deja 3 greve – cea mai recentă în 10 septembrie, la Munchen – de mai multe ore, care au dus la anularea a 475 de zboruri în total, ce asigurau în special legături interne şi europene.

Pasagerii au fost în general informaţi cu suficient timp înainte, astfel că aceste greve nu au generat haos în aeroporturi. Ele costă însă scump compania, ale cărei conturi au fost deja afectate în acest an de o pierdere de 60 de milioane de euro generată de o mişcare socială de 3 zile în aprilie. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.