Peste 200 de călători, prinși fără bilet în 3 trenuri

foto-control-tren-25-octCFR Călători, Direcția de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov (IJJ Ilfov) au depistat, ieri, 203 călători fără bilet în trenurile R 8013 Bucureşti Obor – Feteşti, R 9311 Bucureşti Basarab – Roşitori Nord şi IR 1597 Bucureşti Nord – Craiova.  

Iată precizările CFR Călători:

“Dintr-un total de aproximativ 1.100 de pasageri ce se aflau în aceste trenuri, 203 au fost găsiți fără legitimaţie de călătorie valabilă. Aceştia au plătit fie bilet cu suprataxă (25 lei), fie diferenţa de rang de tren. Pentru 27 pasageri au fost întocmite procese verbale de contravenție (cu valori de  peste  550 lei/persoană) deoarece au refuzat achitarea biletului la tarif de taxare în tren.

Pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeste un proces verbal de contravenţie (PVC) conform HG 203/1994, a cărui valoare se compune din:

– amendă contravenţională, care este cuprinsă între 250-400 lei;

– tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă;

– tarif suplimentar în valoare de 300 lei;

– speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

În contextul prezenței echipelor de supracontrol, în Gara din Bucureşti Obor, la următorul tren spre Feteşti, R 8015, s-a emis un număr aproape dublu de bilete față de trenul R 8013.

Recomandăm celor care călătoresc frecvent cu trenul, ABONAMENTUL: soluţia cea mai avantajoasă, cu reduceri tarifare importante. În plus, pasagerii își pot cumpăra, la unele trenuri, bilete şi abonamente valabile pentru rangul de tren InterRegio, la tarife mai mici aferente rangului de tren Regio, (click aici).

Important! Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.

Acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic. Acestea fac parte din demersul CFR Călători de a aduce SCHIMBĂRI în activitate și de a oferi pasagerilor un transport în condiţii decente, demers care are nevoie de participarea tuturor, cu atât mai mult cu cât fiecare persoană plătitoare de taxe participă la subvenționarea transportului de călători cu trenul, iar un efort comun aduce beneficii în realizarea unor călătorii civilizate.

Sprijinul susținut al reprezentanţilor Direcției de Poliție Transporturi din cadrul I.G.P.R. și ai Jandarmeriei  Ilfov în aceste acțiuni este foarte important, analizele și statisticile conducând la rezultate încurajatoare.

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.