Aeroportul Cluj, închis de ceaţă. Singura soluţie: transportul rutier

Ceaţa continuă să dea de furcă transporturilor, dar dacă cele rutiere, cu autocarul, mai sunt totuşi posibile, cursele aeriene ale Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca au fost sistate duminică şi luni dimineaţa. Duminică au fost afectate 10 zboruri, iar luni dimineaţa, 7 curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze sau să decoleze au fost anulate sau redirecţionate spre alte aeroporturi, unele având întârzieri între 4 şi 8 ore. Sute de pasageri sunt afectaţi, o parte dintre ei fiind transportaţi cu autocarul spe Aeroportul Sibiu. Dar nici aici nu au avut mai mult noroc, ei fiind nevoiţi să meargă până la Bucureşti cu autocarul pus la dispoziţie de Aeroportul Cluj, în 10 ore faţă de numai una, cât ar fi făcut cu avionul. Şi nici nu există vreo speranţă de alt zbor, cel puţin până marţi.

Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, aeronava Tarom care trebuia să decoleze spre Bucureşti la ora 6.15 a fost redirecţionată la Sibiu, iar pasagerii au fost duşi până acolo cu autocarul pus la dispoziţie de aeroport.

Cursa spre Munchen a companiei Lufthansa, care trebuia să plece la ora 6.40, a fost anulată.

Două zboruri ale companiei Wizz Air au întârzieri de peste 4 ore, primul fiind spre Luton, care trebuia să decoleze la ora 6.40 şi cel spre Paris – Beauvais la ora 6.50. Totodată, a fost amânată şi cursa Tarom/Austrian Airlines, care trebuia să decoleze de la Cluj-Napoca spre Viena la ora 9.05.

De asemenea, cursa de la Madrid a companiei Wizz Air, care trebuia să aterizeze la ora 01.40, va ajunge în jurul orei 10.30, cu o întârziere de peste 8 ore, în timp ce zborul de la Bucureşti al companiei Tarom care urma să aterizeze la Cluj la ora 8.40 este întârziat.

Meteorologii au avertizat, luni dimineaţă, că în judeţele Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna şi Cluj este ceaţă, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.