Update! Aeroportul din Cluj, închis după ce un avion a aterizat în câmp

O manevră greşită sau poate ninsoarea puternică au făcut ca un avion Blue Air să aterizeze la 20 de metri în afara pistei. Autorităţile au declanşat o anchetă şi au închis aeroportul.

Cursa făcea legătura între Dublin şi Cluj şi transporta 116 pasageri.

Update ora 13.30: O comisie a Centrului de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS) s-a deplasat la Cluj-Napoca pentru a cerceta incidentul.

“La ora 08:05 LT, CIAS a fost informat despre producerea unui eveniment de aviație pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu” Cluj, în care a fost implicată o aeronavă aparținând companiei Blue Air – Airline Management Solutions, care la aterizare a depăsit pragul pistei, ieșind în zona de siguranță. Din primele informații primite nu au fost răniți și aeronava nu a suferit deteriorări. Evenimentul este investigat de o comisie CIAS, care în momentul de fată se deplasează spre locul producerii evenimentului. În conformitate cu capitolul 4 para. 4.1 din Anexa 13 OACI și Art. 9 alin. 2 al Regulamentului (UE) nr. 996/2010, CIAS a notificat Statele Unite ale Americii prin NTSB (ca stat proiectant și stat de fabricație al aeronavei), EASA, ICAO și DG-MOVE “, informează CIAS, într-un comunicat remis redacţiei.

Din fericire, avionul nu a suferit pagube însemnate şi niciun pasager sau membru al echipajului nu a avut nevoie de intervenţia medicilor, anunţă reprezentanţii Aeroportului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.