Aeroportul Otopeni va fi folosit pentru operaţiile SUA de transport multimodal

Senatul a luat act, astăzi, de informarea preşedintelui Klaus Iohannis că a aprobat solicitarea SUA privind utilizarea Aeroportului “Henri Coandă” Otopeni în cadrul operaţiilor SUA de transport multimodal în 2015, dacă situaţia meteo nu permite operarea pe Aeroportul Internaţional “Mihail Kogălniceanu”- Constanţa.

Totodată, şeful statului a aprobat dislocarea şi operarea temporară în Centrul Administrativ Aerodrom “Mihail Kogălniceanu” şi Aeroportului Internaţional “Mihail Kogălniceanu” – Constanţa a maximum 250 de militari americani, respectiv a aeronavelor de transport militare SUA necesare pentru sprijinul operaţiilor SUA de transport multimodal.

Preşedintelui Klaus Iohannis a aprobat, în ambele cazuri, propunerile prim-ministrului Victor Ponta referitoare la solicitările SUA.

”SUA, în baza acordului dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor Statelor Unite staţionate pe teritoriul României, au solicitat permisiunea pentru continuarea, în 2015, a desfăşurării activităţilor de transport multimodal pe teritoriul României a resurselor materiale şi umane aparţinând Guvernului SUA, dinspre şi către Afganistan, în sprijinul Operaţiilor NATO International Security Assistance Force (ISAF) şi Resolute Suport (RS), precum şi a operaţiei de coaliţie Enduring Freedom”, se mai arată în documentul transmis Senatului. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Si bineinteles ca aeroportul Otopeni va fi primul bombardat in caz ca rusii se plictisesc de prezenta americana pe plaiurile mioritice!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.