Alertă, bagaj suspect la Aeroportul Timişoara! GALERIE FOTO

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara a fost, astăzi, teatrul unui exerciţiu de alarmare cu privire la un bagaj suspect găsit în parcare. Scenariul a prevăzut ca, în jurul orei 9.00, în timpul patrulării în parcarea auto, un agent de securitate să descopere un obiect abandonat şi să anunţe specialiştii Direcţiei SRI Timiş care, împreună cu echipa de evaluare a ameninţării, au constatat că bagajul este suspect deoarece nu avea nicio etichetă şi nu putea fi identificat proprietarul, şi în consecinţă, exista posibilitatea să conţină explozibil.

Imediat s-a dat alarma. A fost anunţată rapid echipa pirotehnică de intervenţie a SRI Timiş. Pasagerii, angajaţii companiilor aeriene şi ai aeroportlui care se aflau în terminal sau în vecinătatea amplasamentului coletului suspect au fost evacuaţi şi, în paralel, a fost izolată şi delimitată zona de pericol.

Personalul aeroportului a evacuat echipamentele şi utilajele de deservire a aeronavelor din zona de parcare şi a restricţionat parcarea aeronavelor, ca acestea să nu fie amplasate la o distanţă mai mică de 200 m faţă de obiectul periculos.

exercitiu alarma, bagaj  019 Autospecialele Salvare şi Stingere Incendii ale aeroportului s-au plasat chiar la limita razei de siguranţă, fiind pregătite să intervină în caz de nevoie, după neutralizarea bagajului. Îndată ce au sosit specialiştii de la SRI, pachetul a fost ridicat cu ajutorul robotului, după care a fost scanat cu un aparat cu raze X.

Pentru siguranţă, s-a luat decizia de neutralizare a bagajului suspect, astfel încât acesta a fost amplasat în siguranţă într-o zonă mai izolată şi neutralizat.

exercitiu alarma, bagaj 010

“Este foarte important ca periodic să testăm viteza de reacţie, dar şi modul de organizare şi intervenţie a tuturor structurilor care ar putea fi implicate într-un astfel de incident. Astfel, putem identifica posibilele puncte slabe şi să reuşim să le corectăm din timp. Cred ca exerciţiul a demonstrat că, în cazul unei ameninţări reale, aeroportul este pregătit cu toate forţele să intervină rapid”, a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu, într-un comunicat remis redacţiei.

Exerciţiul a fost realizat împreună cu Direcţia SRI a judeţului Timiş şi a avut sprijinul logistic din partea dispozitivelor Poliţiei de Frontieră şi Poliţiei Transporturi Aeriene, cu atribuţii în cadrul aeroportului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.