Alexandre de Juniac, propus Director General și CEO al IATA

Alexandre de Juniac, Chairman și CEO al Grupului Air France-KLM, a primit propunerea de a deveni următorul Director General și CEO al IATA (Asociația Internațională de Transport Aerian), la nivel mondial. Alexandre de Juniac a indicat că va accepta propunerea, care urmează să fie discutată în cadrul Adunării Generale IATA (1 – 3 iunie 2016).

Având în vedere numirea iminentă ca Director General și CEO IATA, care va produce efecte cel mai târziu la data de 1 august 2016, Consiliul de Directori al Grupului Air France-KLM a pregătit un plan pentru desemnarea succesorului său. Cu ajutorul unei companii de consultanță în recrutare la nivel internațional, s-a inițiat deja procesul de recrutare și identificare a celui mai bun director capabil să continue consolidarea și dezvoltarea Grupului.

Membrii Consiliului de Directori al Grupului Air France-KLM și-au exprimat recunoașterea lor pentru activitatea remarcabilă a lui Alexandre de Juniac în redresarea economică și financiară a Grupului, sporind gama de servicii și câștigând noi clienți. Toate aceste realizări au fost recunoscute prin propunerea oferită lui Alexandre de Juniac, acesta fiind și prima persoană care vine la conducerea IATA dintr-o companie aeriană franceză.

“Aș dori să le mulțumesc tuturor celor de la Air France-KLM, care timp de aproape 5 ani au fost pe deplin angajați în a realiza împreună recuperarea noastră și restabilirea condițiilor de creștere. Faptul că am lucrat pentru Air France-KLM este o sursă de mare mândrie. Voi continua să-mi îndeplinesc responsabilitățile până la venirea succesorului meu, la sfârșitul lunii iulie, și voi continua să apăr transportul aerian și toate companiile aeriene – inclusiv Air France-KLM – în noul meu rol. Prin puterea abilităților echipelor sale, prestigiul brandurilor și rădăcinilor sale europene, Air France-KLM deține toate calitățile de care are nevoie pentru a concura cu liniile aeriene de talie mondială.”, a declarat domnul de Juniac.

“Este o mândrie și o recunoaștere imensă pentru Air France-KLM la nivel de grup dar și pentru fiecare membru al echipei noastre, de a oferi liderul celui mai important organism de transport aerian. Întreaga industrie traversează o perioadă de schimbări și redefiniri a priorităților, motiv pentru care avem încredere că domnul de Juniac va reprezenta în continuare cu brio companiile aeriene’ a declarat Alexandru Dobrescu, CEO Air France-KLM Romania

Air France KLM

AIR FRANCE KLM este unul dintre cei mai mari jucători în transportul aerian, la nivel mondial şi lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. Air France-KLM transportă anual peste 77.3 milioane de pasageri şi peste 1,3 milioane de tone cargo. Flota companiei este formată din 573 de aeronave, iar reţeaua acoperă 243 de destinaţii din 103 ţări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume şi Amsterdam-Schiphol.

Air France şi KLM sunt companii membre ale alianţei globale SkyTeam, care numără 20 membri şi care oferă pasagerilor din întreaga lume acces la o reţea globală de peste 16.323 de zboruri către peste 1.064 de destinaţii din 179 de tari.

www.airfrance.ro  & www.klm.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.