Animaţii Delftware în noul clip KLM cu instrucţiunile de siguranţă la bord

Pasagerii de pe zborurile intercontinentale KLM vor putea viziona, începând cu 1 noiembrie 2015, un nou clip cu instrucțiuni de siguranță la bord, inspirat din tehnica de decorare Delftware, o metodă tradițională olandeză de decorare a ceramicii.

Clipul cu instrucțiunile de siguranță de la bordul aeronavelor KLM a fost construit prin “traducerea” scenariului în peste 1000 de piese din ceramică.

Acestea conțin reprezentări grafice Delftware desenate manual.

Cum a fost creat clipul

Inițial, scenariul clipului a fost ,,tradus” în ilustrații Delft Blue desenate manual.

Acestea au fost transformate, mai apoi, în cadre animate, de către un specialist, şi repictate în stilul Delft Blue.

KLM making of inflight safety Film 3

Ulterior, toate cele peste 1000 de scene animate au fost fotografiate și transformate într-un clip, cu ajutorul tehnicii de filmare stop-motion.

KLM making of inflight safety Film 5

Vocea și mișcările din filmul cu instrucțiuni de siguranță la bord aparțin unei însoțitoare de zbor a companiei KLM Royal Dutch Airlines.

KLM making of inflight safety Film 6

Clipul poate fi vizionat la https://flightsafety.klm.com/.

“Tasty Blue’’ și noul interior de la World Business Class – inspirate de elemente olandeze

Conceptul de catering KLM de la clasa Economy, ,,Tasty Blue”, a fost inspirat tot de ceramica olandeză. Șervețelele, cărucioarele, cutiile de carton și paharele de la bord conțin detalii sau elemente Delft.

De asemenea, căsuțele Delftware, pe care KLM le oferă pasagerilor de la World Business Class, amintesc de aceleași elemente Delft Blue. Mai mult, tacâmurile din WBC și noul interior din cabina WBC au fost create de către designeri olandezi, iar pasagerii sunt serviți, în timpul zborului, cu delicatese pregătite de bucătari olandezi.

Inspirația clipului: Royal Delft Factory

Principala sursă de inspirație pentru crearea filmului cu instrucțiuni de siguranță la bord a fost Royal Dutch Delftware Factory, ultima fabrică ce datează din secolul al XVII-lea, ce produce ceramică olandeză decorată în stilul Delft Blue.

KLM making of inflight safety Film 2

Istoria ceramicii Delftware a început la începutul anilor 1600, atunci când vasele companiei The Dutch East India au importat din China imense cantități de porțelan.

Ulterior, din cauza războaielor civile, olandezii nu au mai putut importa porțelan chinez și au început să își dezvolte propria industrie de obiecte ceramice. Astfel a luat naștere industria olandeză Delftware.

KLM making of inflight safety Film 1

AIR FRANCE KLM este unul dintre cei mai mari jucători în transportul aerian, la nivel mondial, şi lider de piață pe zborurile lung-curier cu plecare din Europa. În 2013, AIR FRANCE KLM a transportat peste 77.3 milioane de pasageri şi peste 1,3 milioane de tone cargo.

Flota companiei este formată din 552 aeronave, iar reţeaua acoperă 231 de destinaţii din 103 ţări prin hub-urile de la Paris-Charles de Gaulle, unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume şi Amsterdam-Schiphol.

Air France şi KLM sunt companii membre ale alianţei globale SkyTeam, care numără 20 membri şi care oferă pasagerilor din întreaga lume acces la o reţea globală de peste 16.323 de zboruri către peste 1.064 de destinaţii din 178 de tari.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.