Arestări în dosarul Colectiv. Piedone, cap de afiş

Cristian Popescu Piedone, primarul demisionar al Sectorului 4 Bucureşti, a fost arestat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual în autorizarea clubului Colectiv.

Tot în această seară au primit mandate de arestare preventivă din partea instanţei Tribunalului Bucureşti cele două subalterne ale fostului edil, care i-au fost complice: Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale din Primăria Sectorului 4, şi pe Luminiţa Larisa Ganea, angajată la acelaşi serviciu.

Cele două l-au sprijinit pe primarul Sectorului 4 în emiterea acordului de funcţionare şi autorizaţiei de funcţionare a clubului Colectiv, “cu încălcarea dispoziţiilor legale şi prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că cea din urmă le-a întocmit, iar prima menţionată le-a avizat”.

Patronii firmei cu artificiile au vrut să şteargă urmele

De asemenea, instanţa Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti a decis arestarea celor doi patroni şi a pirotehnistul firmei cu artificiile. Este vorba despre Daniela Niță, administrator și acționar majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Cristian Niță, directorul firmei de artificii, şi pirotehnistul Viorel Zaharia, care s-a ocupat de efectele pirotehnice în clubul Colectiv.

De la artificiile celor trei a luat foc clubul Colectiv în care au murit până astăzi 41 de tineri iar 60 au şanse minime de supravieţuire.

Zaharia este acuzat de ucidere din culpă iar cei doi Niță, de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

Din referatul procurorilor reiese că, la o zi după tragedie, una dintre angajatele firmei l-a sunat pe directorul Cristian Niţă şi i-a indicat cum să şteargă documente relevante din calculator.

Interceptări

Iată transcrierea interceptărilor, aşa cum apar în referatul procurorilor:

“ANDREEA: Eşti la Adriana…? E deschis calculatorul Adrianei?

CRISTIAN: Nu.

ANDREEA: Poţi să-l deschizi, te rog, puţin şi să ştergi un document?

CRISTIAN: Contract de prestare servicii.

ANDREEA: Ăla.

CRISTIAN: Pe ăsta să-l şterg, da?

ANDREEA: Şi din… coş.

CRISTIAN: Atât?

ANDREEA: Şi exact… cred că poţi să le ştergi şi pe celelalte”.

Zilele trecute, procurorii au făcut percheziții la sediul social din București al firmei SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL și la un depozit al acesteia din comuna Bucșani, județul Giurgiu.

Firma are mai multe probleme cu legea: pe rolul instanţelor din Bucureşti, Argeş şi Timişoara se judecă mai multe dosare, în urma plângerilor creditorilor sau pentru amenzile pe care poliţiştii de la serviciile de arme şi explozibili le-au dat administratorilor Golden Ideas Fireworks Artists SRL.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.