Asociația Clubul Taximetriștilor se pregătește de proteste

Asociația Clubul Taximetriștilor Liberi de Pretutindeni îi cere președintelui Iohannis să nu promulge legea prin care Parlamentul a păsuit cu 4 luni intrarea în legalitate a aplicațiilor de ride-sharing și avertizează, totodată, că taximetriștii se mobilizează de ample proteste. 

Publicăm integral scrisoarea deschisă adresată șefului statului:

Domnule Președinte,

Cu deosebita stima si respect vă aducem la cunoștință faptul că suntem împotriva legii transportului alternativ, care a trecut in 3 ore prin toate comisiile de specialitate si prin Camera Deputatilor. Vă rugăm să nu pomulgati aceasta lege pana nu va fi analizată corect si asociatiile să poată depune amendamente la aceasta lege. Nu este corect să treacă o lege in 10 secunde prin comisii, fără o consultare cu asociatiile direct afectate. In primul rand, este o lege care dă posibilitatea unora să evite Legea 38/2003 (legea taximetriei). Avem o lege a transportului public de persoane si nu este normal sa apara o lege paralelă. 
 
Cum ar fi să avem două legi pentru comertul alimentelor?
 
Unii sa respecte o lege si alții sa o evite si să scoată din tara 30% din încasări, să evite legislatia fiscala din ROMANIA, să nu elibereze bon fiscal, să nu plateasca contribuții la stat prin carti de munca, să nu afiseze un pret la raft si să vândă alimentele cu preț dinamic, adică pretul la carne să varieze in functie de ora, la ora 11 sa fie 20 de lei kg si la ora 17 sa fie 50 de lei kg?
 
Vă aducem la cunoștință ca asociatia noastra a solicitat la Primaria Capitalei o autorizatie de protest pentru toată luna noiembrie si luna decembrie. Vom protesta in fiecare zi pe strada Constantin Marinescu, in fața Palatului Cotroceni. Vom instala corturi si vom protesta non stop pe termen NELIMITAT. 
 
Taximetriștii din toata tara sunt pregătiți să vina la protest in fata Palatului Cotroceni.
 
Cu deosebita stimă si respect,
Asociatia Clubul Taximetristilor Liberi de Pretutindeni

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.