Aterizare fortata pe Otopeni

 

Un avion al unei companii israeliene care venea de la Tel Aviv nu a putut ateriza din prima, miercuri seara, pe Aeroportul “Henri Coanda” – Otopeni, insa pilotul a reusit sa-l aduca in siguranta la sol dupa o ora de manevre. La fata locului au asteaptat trei echipaje cu apa si spuma, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Ilfov, unul de descarcerare si un echipaj SMURD.

Bogdan Donciu, directorul general al companiei Romatsa, a declarat ca pilotul a anuntat o situatie deosebita dupa ce a incercat sa aterizeze si nu a putut, din cauza unor probleme tehnice. “Aeronava, cu 146 de pasageri la bord, inclusiv personalul, a ratat prima aterizare, deoarece nu i s-au deschis componentele care culiseaza pe aripi pentru a mari portanta si a reduce viteza la aterizare. Pilotul a survolat aeroportul timp de o ora, problema nu a fost remediata, dar a reusit sa aterizeze fara flapsuri, cu o viteza mai mare”, a explicat el.

Aeronavei i s-a asigurat drum liber, avand prioritate la aterizare, celelalte fiind redirectionate pe cealalta pista sau la Aeroportul Baneasa.

Pilotul a reusit la ora 21.11 aterizarea fortata .

O comisie a Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) va investiga cauzele defectiunii aeronavei El-AL.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.