Autobuze verzi la Brăila

Din 20 noiembrie, municipiul Brăila are 7 autobuze Isuzu Citibus livrate în baza unui contractat semnat de Braicar SA pentru suplinirea parcului de vehicule al societății brăilene. Autobuzele achiziționate de Braicar SA fac parte dintr-un proces mai amplu de modernizare și împrospătare a flotei din Brăila. Ele vor intra în exploatare companiei imediat după finalizarea procedurilor de înmatriculare.

La evenimentul de recepiționare a autobuzelor Isuzu Citibus, primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, a apreciat aspectul și funcționalitățile lor. ”Brăilenii aveau nevoie de astfel de vehicule moderne și suntem bucuroși că s-a reușit achiziționarea acestora”, a declarat edilul.

La rândul său, Cornel Săndulescu, directorul general al Braicar SA, a arătat că ”noile vehiculele reprezintă un important pas înainte pentru compania de transport public din Brăila”. „Dorim o colaborare mai lungă cu Anadolu Automobil Rom, și de dezvoltare a unui centru service pentru autobuzele și autocarele Isuzu”, a adăugat el.

Licitaţie

Anul acesta, Braicar SA a publicat pe site-ul de licitații electronice un anunț de achiziție a 7 autobuze urbane de maxim 10 metri lungime. Pe lângă cerințe referitoare la protecția mediului, Braicar a solicitat ca vehiculele să fie dotate cu sisteme de supraveghere video, pentru siguranța pasagerilor.

Isuzu Citibus, furnizat de Anadolu Automobil Rom, a venit cu toate sistemele solicitate de autoritatea contractantă: au transmisie automată și retarder acționat prin pedala de frână.

Pentru a reflecta și mai bine caracterul ecologic al autobuzelor, care respectă normele Euro 5 EEV, cele 7 autobuze livrate pe data de 20 noiembrie la Brăila sunt de o culoare verde deschis, astfel încât vor face o notă aparte în peisajul orașului Brăila.

autobuz isuzu

Magda Peșu, director general al Anadolu Automobil Rom SRL, a declarat, cu ocazia evenimentului, că: ”Aceste șapte autobuze reprezintă un prim pas în relația noastră cu Braicar și este prima livrare de autobuze Citibus către o autoritate publică de transport”.

Isuzu Citibus este un autobuzul urban de 9,5 m, oferit de uzinele AIOS din Turcia. Are podeaua complet coborâtă și este oferit din dotarea standard cu 3 uși pe partea dreaptă.

Interiorul este luminos, mulțumită suprafețelor vitrate mari, iar iluminarea salonului pe timpul serii se face cu LED-uri, astfel încât în vehicul nu mai există conuri de umbră sau zone lipsite de vizibilitate.

Motorizarea este asigurată de un propulsor Isuzu de 5,2 litri și 204 CP, cuplat la o cutie de viteze automată Allison cu 6 trepte.

Suspensiile sunt independente pentru puntea față și cu osie rigidă pe puntea spate. Mașina este prevăzută cu două perne de aer pe față și patru pe spate, contribuind din plin la confortul călătorilor.

Capacitatea de transport a vehiculului este de 25 de locuri pe scaune și 44 în picioare. În plus, mai este prevăzut un loc destinat unui scaun rulant.

Pentru confortul pasagerilor, vehiculul este prevăzut cu o instalație de încălzire cu aeroterme pe partea stângă a salonului și cu o instalație de aer condiționat montată pe plafon. (R.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.