Autobuzele etajate revin in Bucuresti din luna mai

Regia Autonoma de Transport Bucuresti anunta reluarea curselor cu autobuze etajate pe linia turistica din Capitala incepand din luna mai. In prezent, se deruleaza procedura de achizitie pentru inchirierea acestora. Anul trecut, cele 4 vehicule au fost inchiriate de la RAT Constanta. Autobuzele “descoperite” le vor inlocui pe cele marca Mercedes, care au functionat in timpul iernii pe traseul Piata Presei Libere – Palatul Parlamentului.

Proiectul Bucharest City Tour a fost lansat in 28 iulie 2011, de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si RATB, iar numarul celor care au calatorit cu autobuzele supraetajate, in cele patru luni de circulatie, a fost de peste 27.000.

Linia de transport destinata vizitarii obiectivelor turistice din Capitala a fost deservita de 4 autobuze speciale, cu o capacitate de 77 locuri fiecare.

Obiectivele turistice aflate pe traseu sunt Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.